Actualitzat el 22/06/2018

Arrels amb salero a l'Alfolí de la Sal

L'històric espai de l'Escala engega un nou cicle de cançó popular

L'antic magatzem de l'Alfolí de la Sal, reconvertit en centre cultural i ubicat al cor de l'Escala, acull a partir d'aquest 22 de juny un nou cicle dedicat a la cançó popular. Es diu D'Arrel, i amb Salero i hi passaran Jaume Arnella amb Ferran Martínez, Artur Blasco amb Marién de Casimiro, Xavi Múrcia i Ballaveu
Jaume Arnella i Ferran Martínez, al Vermell de Manresa en el marc del Circuit Folc. Foto: Josep Tomàs - Fira Mediterrània

El cicle, que té el cantador Ramon Manent com a director artístic, s'encetarà aquest mateix divendres 22 de juny (21 h) amb l'insigne romancer Jaume Arnella, acompanyat del seu acordionista de capçalera, Ferran Martínez. En els darrers temps, tots dos han presentat en directe (i també recollit en disc) un repertori de 'cançons aspres i de mala petja', això és, cançons de tradició oral recollides als pobles de la Garrotxa que són com petites cròniques cantades, històries d'exclusió social, de somnis i patiments de la gent humil.

Set dies més tard, el 29 de juny (21 h), serà el torn d'una altra figura cabdal en la història de la música popular catalana, Artur Blasco, que es presentarà amb la violinista Marién de Casimiro, amb el seu acordió diatònic, amb el seu rabequet i amb la seva canya badà, per presentar les històries i les cançons que ha anat recollint al llarg de més de quaranta anys arreu de les comarques pirinenques.

La segona meitat del cicle transcorrerà al setembre. El dissabte 22 (19 h) el cantautor Xavi Múrcia presentarà les seves musicacions dels poemes de Joan Vinyoli, recollides al disc A través de Vinyoli (Discos a Mà, 2014). I el dissabte 29 (19 h), aquesta primera edició del cicle es tancarà amb el duo Ballaveu, integrat per Patri Garcia (veu i percussions tradicionals) i Xavi Rota (veu, guitarra i percussions tradicionals), presentant el seu primer disc, Flors i violes (Audiovisuals de Sarrià, 2016).

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat