Jordi Roura i Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 23/06/2018

L'hora de l'electrogralla

Roger Andorrà, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Per damunt dels seus il·lustres enterradors, la gralla no para de créixer i projectar-se en multituds de camps musicals. El músic sallentí Roger Andorrà altera i multiplica el seu so amb loops i pedals al projecte Electrogralla. En parlarà a fons aquest dissabte 20 de juny al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.
Roger Andorrà. Foto: Arxiu D'Arrel Musical

Un sol graller multiplicant les possibilitats de l'instrument, alterant i reproduint sons, acumulant-los per capes... i complementant-ho a escena amb dansa i projeccions. Així és Electrogralla, el projecte final dels estudis a l'Esmuc de Roger Andorrà, que va presentar-se en concert el 26 de maig al CAT de Gràcia, i que vol tenir continuïtat a partir d'ara, tant als escenaris com en un futur enregistrament, per obrir un nou espai per a l'instrument.

Però tot i les aparences, Andorrrà no està tot sol en aquesta aventura. A banda del seu bagatge com a clarinetista, saxofonista, etnomusicòleg i finalment graller, l'han acompanyat els coneixements de Daniel Carbonell pel que fa a l'instrument; de Llibert Fortuny, pel que fa al so; de Pau Vinyoles, pel que fa al so, i de Marcel Casellas, pel que fa a les idees.

De com ha donat forma a l'Electrogralla en parlarà Roger Andorrà aquest dissabte 21 de juny al programa Tradicionàrius a Ràdio 4, on també sonarà bona part del repertori d'aquest projecte tan especial, de l'iniciàtic "Toc de castells" a "El testament d''Amèlia", passant pel "Ball de bruixes de Sallent" i fins i tot pel concert de clarinet d'Artie Shaw.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat