Actualitzat el 06/07/2018

Guia folk del Grec

Triem onze propostes del festival d'estiu de Barcelona

Som a ple estiu i ja està en marxa una nova edició del Grec, el festival que organitza cada any l'Ajuntament de Barcelona. Entre l'extensíssima programació, a Sons de la Mediterrània hem triat onze propostes que tenen en la música d'arrel popular un element central. Aquest és el nostre onze ideal. 
Sílvia Pérez Cruz i Rocío Molina. Foto: Arxiu Grec

1. Bodas de sangre
Biblioteca de Catalunya. Fins al 27 de juliol
La versió del cèlebre drama de García Lorca que va fer La Perla 29, amb la direcció d'Oriol Broggi, va tenir tant d'èxit en l'edició passada que s'ha tornat a programar. Entre els abundants punts forts de l'obra cal mencionar la música i l'acordió de Joan Garriga.

2. Egschiglen
Harlem Jazz Club. 12 de juliol
Un grup d'estudiants del conservatori d'Ulan Bator va crear el 1993 una formació dedicada a interpretar sons tradicionals de Mongòlia des de l'òptica actual. Amb instruments tradicionals, i també amb l'especial ús de la veu que es fa a les estepes de l'Àsia central, aquesta és una de les propostes més suggerents del festival.

3. The Klezmatics
Sala Barts. 13 de juliol
Un dels referents internacionals de la música klezmer, els veterans novaiorquesos The Klezmatics, presentaran a Barcelona el seu darrer disc, Apikorsim (World Village, 2016). Música melancòlica, virtuosa i frenètica: d'això va el klezmer.  

4. Coetus
Sala Apolo. 16 de juliol
La impactant orquestra de percussions ibèriques que encapçala Aleix Tobias presenta en directe el seu tercer disc, De banda a banda (Satélite K, 2018), on amplien horitzons, festegen els seus deu anys de carrera i incorporen elements ben genuïns, com ara la veu de Carles Dénia.

5. Lídia Pujol
Mercat de les Flors - Sala Ovidi Montllor. 17 de juliol
La cantant Lídia Pujol commemorarà el centenari del pensador Raimon Panikkar amb una adaptació del seu espectacle Iter Luminis, acompanyada de Dani Espasa (teclats), Pau Figueres (guitarres), Xavi Lozano (vents i efectes), Ismael Alcina (baix), Eloi Flores (sintetizador) i Marçal Ayats (violoncel). 

6. Grito pelao amb Rocío Molina i Sílvia Pérez Cruz
Teatre Grec. 18 i 19 de juliol
La ballarina flamenca Rocío Molina, acompanyada de la seva mare Lola Cruz, i la cantant Sílvia Pérez Cruz, es troben a l'escenari i creen música i dansa amb el desig de la maternitat com a motor inspirador.

7. Hamsa Hamsa
Harlem Jazz Club. 19 de juliol
La tradició musical sefardita i de l'Orient Mitjà, però també els sons andalusins, el flamenc, el jazz i la música balcànica formen part de l'univers musical de Hamsa Hamsa, formació barcelonina amb integrants de molt diverses procedències.  

8. Rhumans
Teatre Lliure Montjuïc – Espai Lliure. Del 19 al 22 de juliol
Amb direcció musical de Pep Pascual, aquesta producció de l'home de circ Jordi Aspa tanca una trilogia al voltant de la figura del pallasso iniciada al Grec de l'any 2014. Surrealisme, humor reflexiu i música imaginativa a l'escenari.

9. Akana
Mercat de les Flors - Sala Ovidi Montllor. 22 de juliol
Projecte artístic comunitari amb nois gitanos del barri de la Mina. Amb direcció escènica i dramatúrgia de Marta Galán, aquest muntatge de Veus Gitanes busca combatre la ignorància i els prejudicis al voltant de la cultura gitana, afavorint alhora una intervenció socioeducativa al barri del Besòs.

10. Eva Yerbabuena
Mercat de les Flors - Sala Maria Aurèlia Capmany. 27 i 28 de juliol
A Cuentos de azúcar, la companyia de la ballarina i coreògrafa Eva Yerbabuena confronta els mons expressius del flamenc i de la cultura i els cants japonesos, en una producció que es podrà veure també a la propera Fira Mediterrània de Manresa. 

11. Tocatico-tocatà [Carles Santos per a nadons!]
Mercat de les Flors - Sala Pina Bausch. 27 i 28 de juliol
Una nit de pesca al Mediterrani a bord d'un vaixell-piano transportarà els més petits al món poètic, surrealista i musical del desaparegut (i enyorat) músic i performer Carles Santos. Abans de morir, el desembre del 2017, el músic de Vinaròs va deixar enllestida la música d'aquest espectacle de Factoría Los Sánchez i Imaginary Landscape Factory.

Navega per les etiquetes

GrecFolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat