Actualitzat el 07/07/2018

Les quatre estacions de Les Violines

Simone Lambregts, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

La líder i impulsora de Les Violines, Simone Lambregts, passarà aquest dissabtre 7 de juliol pels micròfons del programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar la trajectòria i el darrer treball -meitat nou, meitat antològic-, d'un dels grups de referència en la història del folk català.  
Les Violines Foto: Arxiu del CAT

Les quatre estacions (DiscMedi, 2017), és el títol del darrer disc publicat fins ara per Les Violines. Es va presentar el passat mes de maig al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, en el marc de la Primavera Folk al CAT, i aquest dissabte 7 de juliol sonarà al programa Tradicionàrius de Ràdio 4 amb els comentaris de la violinista Simone Lambregts. El títol del treball sona a Vivaldi, però fa referència a les quatre parts que el componen, i que corresponen més o menys a tres èpoques o moments en la trajectòria de la formació: els tres discos anteriors -A tota corda (DiscMedi, 1998), O què!? (DiscMedi, 2000) i Nyigu nyigu (DiscMedi, 2004)-, més un quart bloc amb cinc temes nous.

D'aquest disc, de la presentació que va organitzar-se al CAT amb un munt de convidats especials i de les peculiaritats i intermitències d'un grup que va començar sent un quartet de violins i ha anat evolucionant a través de diverses formacions instrumentals, sempre mantenint un focus centrat en el món de la festa major als Pirineus, en parlarà Simone Lambregts, que un bon dia, sent una jove violinista que venia del món del clàssic, va asseure's a la primera fila en el taller de Peret Blanc de Beget al Tradicionàrius, va conèixer "el seu primer mestre", Francesc Tomàs Aymerich 'Panxito', i va integrar-se en Clau de Lluna. D'aquesta manera començava un llarg camí que l'ha dut a crear escola amb Les Violines, però també a acostar-se a la mà d'altres escenes de la mà d'Els Miralls de Dylan.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat