Actualitzat el 10/07/2018

La Plaça del Folk ja es prepara per ballar

La programació del Tradicionàrius a la Festa Major de Gràcia, del 15 al 21 d'agost

Ja s'ha presentat una nova edició del cicle La Plaça del Folk, que el Centre Artesà Tradicionàrius programa cada agost en el marc de la Festa Major de Gràcia. Enguany hi passaran Aires del Montseny, Sabor de Gràcia, Els 5 Dits d'Una Mà, Korrontzi, Biflats, Ebri Knight, FanFarra, Riu...
Aires del Montseny. Foto: Arxiu del CAT

La concorreguda Plaça del Sol de Gràcia esdevé durant la Festa Major la Plaça del Folk amb un gran envelat on sonen cada dia músiques d'arrel tradicional. Enguany s'obrirà el dimecres 15 d'agost amb una nit de ball folk català amb l'orquestrina Aires del Montseny, encarregada de posar la música al Ball de Gitanes de Granollers des de l'any 2014 i especialitzada en un repertori que es mou al caliu de balls vuitcentistes i danses tradicionals especialment arranjades. A més del concert, Aires del Montseny oferiran durant la tarda un taller sobre els balls de gitanes del Vallès.

El dijous 16 d'agost serà la nit de la rumba catalana, de la mà d'un dels grups de referència del gènere i del barri, Sabor de Gràcia, que presentarà el seu recent homenatge a Peret. El divendres 17 d'agost un dels grans grups del folk basc, Korrontzi, presentarà l'espectacle Korrontzi dantzan. El dissabte 18 d'agost prendran el relleu els accents balcànics, amb la cobla-fanfara Biflats i el PD Dr. Batonga. Diumenge 19 d'agost l'envelat s'omplirà de folk-rock tavernari amb els maresmencs Ebri Knight, que presentaran el seu disc Guerrilla (Maldito Records, 2018). El dilluns 20 d'agost hi actuaran Brush, guanyadors del Districte Musical Jove de Gràcia, seguits de la fanfara FanFarra. Finalment, el dimarts 21 d'agost la Plaça del Folk 2018 abaixarà el teló amb Capromoscow, banda guanyadora del DescoNNecta dels Lluïsos de Gràcia, i el grup de folk del Baix Llobregat Riu, que presenta actualment el seu quart disc, Delta (autoeditat, 2018).   

A més, el grup de percussió resident al CAT, Kabum, s'encarregarà d'animar la plaça en diversos moments de la setmana, i hi haurà també matinals familiars folk amb l'històric col·lectiu Els 5 Dits d'Una Mà, que giraran al voltant de les cançons del que va ser el seu inspirador, Xesco Boix.

Navega per les etiquetes

TradicionàriusPlaça del FolkGràcia

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat