Actualitzat el 24/07/2018

Cims diatònics

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, a Arsèguel del 27 al 29 de juliol

Com cada juliol, acordions diatònics representants de tradicions musicals d'arreu del món es trobaran a Arsèguel del 27 al 29 de juliol, per protagonitzar una trobada veterana que, els darrers anys, ha escampat el seu radi d'acció a diversos pobles veïns.
 
Laia Font, de Músser, protagonitza la portada del programa d'enguany. Foto: Trobada amb els Acordionistes del Pirineu

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu d'Arsèguel és fruit de l'empenta i la perseverança d'Artur Blasco, que un bon dia va animar alguns veïns de masos i pobles de les comarques pirinenques a treure la pols als vells acordions que feia anys que dormien a les golfes. La primera trobada, el 1976, va ser com una llavor que no ha parat de germinar, i que avui ha esdevingut una cita de referència per als amants de l'acordió diatònic i la música popular d'arreu del món. 

Enguany s'inaugurarà el divendres 27 de juliol al migdia, al Jardí de l'Hotel Andria, a la Seu d'Urgell, amb el concert de tres duos d'acordions: Josep 'Pepón' Vilarrubla i Èrica Weigend, Roman Ibanov i Domi Emorine, i Alina i Mikhaïl Khlebnov. A la tarda, la plaça del Carme acollirà l'actuació del grup aragonès Eolina, mentre que a la nit es presentaran als Jardins del Seminari uns quants del músics que l'endemà prendran part a la trobada d'Arsèguel.

El dissabte 28 de juliol al migdia, la plaça de Sant Josep de Calassanç de la Seu vibrarà amb el grup Diàdona, d'acordió diatònic i percussions. Mentrestant, a la mateixa hora, al parc de l'Església d'Arsèguel es començarà a escalfar l'ambient amb el grup occità Revelhet i els catalans La Sonsoni.

Després de diverses actuacions per espais d'Arsèguel durant la tarda, a la nit a l'envelat tindrà lloc la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu. S'hi aniran presentant les formacions La Viu Viu, de Catalunya; Üs Drü, d'Obwalden-Suïssa; Ivan Caro (gralla) i Pilar Planavila (acordió cromàtic), de Catalunya; Gary Blair, d'Escòcia; Elies Fernández Sabaté (acordió diatònic) i Núria Llobet (violí), de Catalunya; Raynald OuelletBruno Gendron, del Quebec; Liv Hallum (acordió diatònic) i Ivan Garriga (violí), de Catalunya; Enrique Tellería (bandonió), de l'Uruguai; el Duo París-Moscou, de Rússia i França; Alina i Mikhaïl Khlebnov (acordions), de Sibèria; Èrika Weigend (acordió diatònic i flauta travessera), Josep “Pepón” Vilarrubla (acordió diatònic) i Ernest Pipó (guitarra), de Catalunya; el Trio Lopes, de Portugal; el grup Néixer, de Catalunya; Vladimir Denissenkov, d'Ucraïna; Josep “Pepón” Vilarrubla (acordió diatònic), Jordi Blasco (guitarra) i Marc Figuerola (contrabaix), de Catalunya; Anatol Eremciuc, de Moldàvia; Antonio Rivas y sus Vallenatos, de Colòmbia, i Joaquín Díaz, de la República Dominicana. En acabar, hi haurà música al bar-restaurant de la Trobada a càrrec de grups i músics del país. I després, participació lliure de tots els músics de la Trobada.
 
Finalment, la jornada de diumenge 29 de juliol arrencarà amb els concerts de Corrandes són Corrandes i Üs Drü. I, com ja és tradicional, a la tarda l'orquestra de les Colònies i dels Tallers de l'Escola Folk del Pirineu oferirà un concert-ball a l'envelat. El cap de setmana es tancarà a la plaça del Patalín de la Seu d'Urgell, on a les 19 h actuarà el trio format per Roser Gabriel (acordió cromàtic), Laia Casanellas (guitarra) i Alba Atcher (flauta travessera) a més del grup Els Astorets.

Navega per les etiquetes

Arsègueldiatònicsacordionsfolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat