Actualitzat el 01/09/2018

Noves incorporacions a la Fira Mediterrània

Pau Figueres i la Cobla Catalana dels Sons Essencials actuaran a Manresa en el marc del Circuit Folc

La Fira Mediterrània ja té a punt la seva programació completa, després de presentar divuit noves propostes, entre les quals destaquen dues estrenes que s'hi podran veure en el marc del Circuit Folc: el segon disc del guitarrista Pau Figueres i el nou espectacle de la Cobla Catalana dels Sons Essencials.
Pau Figueres. Foto: May Zircus

El guitarrista Pau Figueres actuarà a la Fira Mediterrània en el marc del Circuit Folc. Serà el divendres 5 d'octubre a la sala El Sielu (21 h) i servirà per estrenar les peces del seu segon disc, Nada nuevo bajo el sol (Satélite K, 2018). Després de publicar Pau Figueres (Whatabout Music, 2015, Premi Enderrock de la Crítica al millor disc de folk), el guitarrista avança que el nou àlbum "tindrà punts flamencs, però també punts molt més moderns que el primer disc". Els músics que han gravat amb ell són el seu germà Arnau Figueres (percussions), Ismael Alcina (baix), Kquimi Saigi (teclats) i Eloi Flores (modular synth). A més, ha tingut dues col·laboracions especials: les del baixista Carles Benavent i el raper de Nova York BluRum13.

L'altra proposta que es presentarà a la Fira Mediterrània en el marc del Circuit Folc serà una altra estrena, la de la Cobla Catalana dels Sons Essencials. La formació encapçalada per Marcel Casellas actuarà el dissabte 6 d’octubre a la Taverna Cervesa Guineu (18.30 h) amb l'espectacle Si són flors, floriran, un repertori de nova creació -del qual en van fer un parell d'avançaments en la passada edició del festival Amb so de cobla de Palamós- i que parteix de ritmes mediterranis per explorar noves maneres d’expressar sensacions quotidianes mitjançant la rumba, la sardana, la jota, el ball pla... amb cançons sobre la terra, el compromís, l'amor i l'actualitat que integraran el quart disc de la formació, després de Cobla catalana dels sons essencials (autoeditat, 2012), Terra d'espores (Picap, 2014) i L'aloja (DiscMedi, 2016).
 
Cultura balear i nous showcases
La Fira Mediterrània dedicarà el Focus d’enguany a les Illes Balears, amb una mostra representativa dels tresors que amaga la cultura popular de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. A més d'una exhibició de doma de cavalls menorquins i de cercaviles de diables i dimonis balears, hi haurà música amb els Xeremiers de Sa Calatrava i els Xeremiers des Pla, i ball pagès amb la Federació de colles de ball i cultura popular d’Eivissa i Formentera.

Finalment, als showcases de la Llotja Professional s’hi incorporen l’Orquestrina Trama, formació integrada per joves vinculats a la música i la cultura dels Pirineu, que presentarà el seu darrer treball discogràfic, Hèsta; la cobla esbojarrada Biflats, amb la seva proposta trepidant Catalan fanfare!; els andalusos Banda Morisca, un combo que combina el llegat andalusí, el flamenc, la Mediterrània i una forta influència del rock andalús, i el trio de polifonia femenina occitana Cocanha, que també actuarà en el marc de la Nit de Ball Folk.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat