Actualitzat el 04/09/2018

Clarinets, flamenc i poesia

Barcelona Clarinet Players s'alien amb el 'cantaor' Pere Martínez en el seu tercer disc

Barcelona Clarinet Players publicaran ben aviat el seu tercer disc, on s'acompanyen del jove cantaor Pere Martínez per unir els seus instruments amb veu flamenca, música d'Enric Palomar i textos de Garcilaso de la Vega. El presentaran el 18 de setembre a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. 
Barcelona Clarinet Players i Pere Martínez. Foto: Ricardo Ríos Visual Art

El nou àlbum de Barcelona Clarinet Players (BCP),  Égloga - New Flamenc for Clarinets and Voice (Satélite K, 2018), sorgeix de la curiositat dels integrants d'aquest jove quartet de clarinets per la recerca de nous reptes i sonoritats.

Aquest nou projecte va començar a forjar-se fa un parell d'anys en una residència del grup a l'Ateneu Barcelonès. El quartet va contactar amb el reconegut compositor Enric Palomar per proposar-li un projecte amb cantaor flamenc. Així va néixer l'obra Égloga, inspirada en textos del poeta del Segle d'Or castellà Garcilaso de la Vega. L'obra ha estat expressament composta per al grup de clarinets i per a la veu d'una de les promeses del cant flamenc actual, Pere Martínez, a qui BCP ja coneixien per la seva col·laboració al seu primer disc, Toma Café – Iturralde for Clarinets (Edicions Albert Moraleda, 2015).

En veure la qualitat del treball de Palomar, el grup va decidir encarregar-li noves obres per a quartet 
i crear un projecte discogràfic complet i monogràfic. Així van arribar dues composicions més: "Epigramas nazaríes", inspirada en fragments de poesia nassarita existents a l'Alhambra de Granada, i "El maleficio de la mariposa", inspirada en la primera obra teatral de Federico García Lorca. Com a colofó, els BCP i Pere Martínez tanquen l'àlbum amb adaptacions originals d'algunes cançons populars ben conegudes.
 
La presentació d'Égloga - New Flamenc for Clarinets and Voice tindrà lloc el dimats 18 de setembre a l'Arts Santa Mònica de Barcelona (19 h).FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat