Actualitzat el 09/09/2018

Contrapassada a Prats de Lluçanès

Sis pobles on es balla la dansa tradicional del contrapàs s'hi trobaran el 15 de setembre

Prats de Lluçanès acollirà el proper dissabte 15 de setembre la tercera Contrapassada: una trobada de pobles on es balla el contrapàs, un dels balls més estesos arreu de Catalunya fins a principi del segle passat i precedent determinant, al costat de la sardana curta, de les actuals sardanes llargues.  
Contrapàs a Prats de Lluçanès. Foto: Ajuntament de Prats de Lluçanès

La Contrapassada se celebrarà a la plaça Vella a partir de les 10.30 h, i diversos grups ballaran contrapassos de Prats de Molló, Ripoll (el contrapàs llarg i el contrapàs cerdà), Sant Genís de Palafolls, Moià, Banyoles i Prats de Lluçanès.

També hi haurà sardanes amb la Cobla Sabadell, la Cobla Mínima i el Grup Orquestral de Prats de Lluçanès, un final de festa amb ballada participativa i dinar popular als Jardins de Cal Bach.

A més, el dia anterior, el divendres 14 de setembre, a l'Espai es farà la xerrada divulgativa "Del rest a la rotllana: història del contrapàs i la sardana", a càrrec de l'historiador de dansa, músic i mestre Carles Mas. Precisament va ser Mas qui va impulsar la primera edició de l'aplec, el 2014, que es va celebrar a Ripoll. L'any 2016, la segona edició va tornar a fer-se a la mateixa vila. La III Contrapassada, que prendrà el relleu aquest setembre, està organitzada per l'Associació Dansa i Tradició i l'Ajuntament de Prats.

Navega per les etiquetes

Prats de LluçanèsContrapassada

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat