Actualitzat el 18/09/2018

De l'Alcúdia a Istanbul

La Trobada de Música del Mediterrani, del 10 al 14 d'octubre a València

La Trobada de Música del Mediterrani, la programació musical que s'encaixa en la Mostra Viva del Mediterrani, oferirà concerts entre el 10 i el 14 d'octubre al Palau de la Música i el claustre de La Nau. Hi participaran Elena Ledda, Jonatan Penalba, Cigdem Aslan, Amira Medunjanin, Andreu Valor... 
La cantant turca Cigdem Aslan

Els concerts d'aquesta edició s'obriran amb l'excepcional cantant sarda Elena Ledda (10 d'octubre, Palau de la Música), tot un referent de la música d'arrel mediterrània que ja va actuar a la Trobada, en la seva etapa dels anys vuitanta, i que acaba de publicar un disc lluminós, Làntias (S’ardmusic/Karonte, 2018).

Les actuacions continuaran els dies següents amb la turca Cigdem Aslan (11 d'octubre, Palau de la Música), cantant d'Istanbul que reflecteix en la seva proposta tot l'eclecticisme i la diversitat que es produeix en la cruïlla de tradicions que és la gran ciutat del Bòsfor; el jove cantaor de l'Alcúdia Jonatan Penalba (12 d'octubre, Palau de la Música), educat en el planter de les albaes i el cant d'estil, presentant el seu primer disc, De soca-rel (Temps Record, 2018); el flautista Óscar de Manuel al capdavant de l'Orquestra Flamenca de Flautes de València (12 d'octubre), i la cantant de Sarajevo Amira Medunjanin (13 d'octubre, Palau de la Música), una de les grans representants actuals de la poderosa tradició de cançó bosniana coneguda com a sevdalinka.

La Trobada es tancarà el diumenge 14 d'octubre al migdia, al claustre de La Nau amb el cantautor de Cocentaina Andreu Valor acompanyat de la Banda de l'Olleria i el Cor de l'Eliana per repassar el seu projecte de cançó d'autor amb arranjaments per a banda: Bandautorium. Tots els concerts seran gratuïts, fins a completar l'aforament. En paral·lel, també hi haurà tallers amb els artistes programats: Elena Ledda treballarà amb els incrits 'la vocalitat en la música sarda", Cigdem Aslam repassarà "les tradicions musicals de Turquia", Jonatan Penalba farà el matix amb "el cant valencià", Amira Mendunjanin repassarà el "passat i present de la sevdalinka"

A més, enquany també s'inclouran en la Trobada de Música del Mediterrani les activitats del Dia del Cant Valencià d'Estil, el diumenge 7 d'octubre a la tarda a diverses places del centre de la ciutat. 

La Trobada de Música s'emmarca en la Mostra Viva del Mediterrani, que va crear-se l'any 2013 amb la intenció de recuperar València com a "espai de trobada i lloc de referència de la cultura mediterrània", aglutina programacions al voltant de la música, la dansa, la literatura, el teatre, el cinema, els debats socials... Després dels concerts serà el torn del cinema, amb la Mostra de València - Cinema del Mediterrani, que tindrà lloc del 18 al 28 d'octubre als cinemes Babel i l'IVC-Filmoteca de València. 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat