Actualitzat el 11/10/2018

Festa de descolonització i música lliure

El grup peruà Cimarrones actua aquest 11 d'octubre a la sala Diobar de Barcelona

Atenció, afeccionats a la música popular i les sonoritats afroperuanes en particular. L'històric quartet Cimarrones, en el marc de la seva primera gira europea, actua aquest dijous 11 d'octubre al soterrani del Diobar de Barcelona (22 h). Serà tota una festa musical per recordar que l'endemà no hi ha res a celebrar.
Cimarrones

El grup de rock afroperuà  Cimarrones, format actualment per Daniel Flores (guitarra), Amador 'Chebo' Ballumbrosio (percussió i veu), Gabriel Bustamante (bateria) i Mario Garrido (baix), s'ha donat a conèixer amb una música eclèctica que gira al voltant de la tradició afroperuana incorporant bones dosis de rock, reggae, ritmes llatinoamericans, etc. La formació va néixer el 1990 i, a més de la frondositat de la seva música, va donar-se a conèixer ben aviat per les lletres reivindicatives del seu cantant, provinent del districte del Carmen, situat al sud del Perú i un dels centres històrics de la cultura afroperuana.

Precisament del Carmen prové la tutuma, una antiga beguda medicinal que dona títol a un senzill que han publicat recentment al costat de la cantant Rosita Guzmán, i que és l'avançament del seu tercer disc. Al soterrani del Diobar, Cimarrones compartiran escenari amb el conjunt de cúmbia-fusió C.H.O.L.O. i els ballarins del grup Afro Latino Con Jaiome. També hi haurà sessió de salsa i cúmbia amb DJ Dok Tor Frito. Tot plegat serà una 'festa de descolonització' a les portes d'un 12 d'octubre en què es commemora la massacre dels pobles originaris d'Amèrica. L'entrada val 9 euros i inclou una consumició.Navega per les etiquetes

BarcelonaDiobarCimarrones

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat