Actualitzat el 21/10/2018

Celtes al delta

Els catalans Riu i els gallecs Böj fan tres concerts a tres espais emblemàtics del Baix Llobregat

El grup de folk del Baix Llobregat Riu farà del 26 al 28 d'octubre una minigira de tres concerts amb els gallecs Böj per tres espais emblemàtics del Baix Llobregat: la Masia de Sant Boi, la Colònia Güell i el Festival Arrela't d'Esplugues. 
Riu. Foto: Arxiu del grup

Aquesta tardor, el grup de música folk del Baix Llobregat Riu –que està presentant el seu quart disc, Delta (autoeditat, 2018)– s’ha agermanat amb els amics gallecs Böj en una petita gira aquesta tardor que han anomenat Celtes al Delta.

Els dosc grups presentaran els seus últims treballs discogràfics en tres concerts en espais emblemàtics al Baix Llobregat: La Masia a Sant Boi de Llobregat (26 d'octubre, 21.30 h), la Colònia Güell (27 d'octubre, 12 h) i el festival Arrela’t d’Esplugues de Llobregat (28 d'octubre, 18 h). Les dues formacions compartiran escenari i cançons amb arranjaments inèdits creats especialment per a aquesta gira.
 
Böj, música irlandesa i escocesa amb tocs gallecs
Böj és un grup de música folk irlandesa i escocesa amb un toc de música tradicional gallega. Format al Ferrol l’any 2002, han passat per molts escenaris nacionals i internacionals, i han guanyat prestigiosos concursos com el del Festival Internacional do Mundo Celta de Ortigueira. El grup està integrat per una irlandesa, Hannah Kitts (violí i ball irlandès), i quatre gallecs, Fausto Escrigas (low whistles i busuqui), Pablo Vergara (bodhran), Ricardo Mouriño (gaita gallega i flautes) i Rubén Gómez (guitarra). Actualment ultimen l'estrena del seu primer disc, gravat en directe a Ancestral Estudios l'estiu passat.Riu, de gira amb Delta
Riu és el projecte de sis joves músics que tenen l’objectiu de treballar i revisitar la música popular dels Països Catalans. Amb més de 230 concerts a l'esquena i tres discos editats, és un dels grups més actius de l’escena folk catalana. El grup acumula un bagatge que l'ha portat arreu del territori i a l’estranger viatjant i fent petites gires a Irlanda, França, Itàlia, Galícia i el País Basc. Enguany estan presentant el seu quart disc, Delta, on tornen a obrir el prisma als Països Catalans, des del Rosselló, fins a Mallorca i el País Valencià passant pel Principat. Una col·lecció de melodies tradicionals, d'autor i de cançons populars que embolcallen amb el seu so acústic i potent, jove i arrelat.
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat