Actualitzat el 22/10/2018

La Diada de la Rumba torna a l'Apolo

La desena edició de la festa anual de la Forcat, l'11 de novembre

La Diada de la Rumba, la gran trobada anual que cada tardor organitza l'associació Forcat, tornarà en la seva desena edició a un espai on ja s'havia celebrat alguna vegada: l'Apolo. La Diada tindrà lloc el diumenge 11 de novembre al llarg de tot el dia amb tallers, exposicions i la popular Super Rumba Jam final.
La Banda del Panda

Com ja és tradició, la Diada serà d'entrada lliure i inclourà tallers de guitarra, palmes i ball; activitats rumberes adreçades al públic infantil; exposicions sobre els grans noms de la rumba catalana, els seus centres neuràlgics i els deu anys de Forcat; vermut popular (amenitzat amb una gresca a càrrec de Yumitus i Ramón del Pichón) i, per culminar la jornada, ja de tarda, la Súper Rumba Jam que convida a passar per l'escenari un munt de bandes i músics, exponents actuals del gènere.

La Jam final acostuma a ser un punt de trobada de figures emblemàtiques de la rumba catalana i noves propostes emergents que tot just es donen a conèixer. Enguany la presentarà l'històric rumber del carrer de la Cera Johnny Tarradellas, i hi actuaran entre altres Sandunguera amb Peret Reyes, La Banda del Panda, Pantanito, Maria Cambray i Tirando Sillas, Bannana Beach, El Sebas de la Calle, Acorde a Ti, Oshun, Vergüenza Ajena, Sant Pau Rhum Band i Alma de Pato.

L'any 2009 la primera edició de la Diada de la Rumba, al Centre Artesà Tradicionàrius, va servir per presentar en societat l'associació Forcat - Foment de la Rumba Catalana, que agrupa músics, professionals, melòmans i seguidors del gènere. Actualment, una de les línies en què treballa la Forcat és el suport a la candidatura de la rumba catalana al reconeixement com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco.

Navega per les etiquetes

Diada de la RumbaForcatApolo

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat