Actualitzat el 27/10/2018

25 anys no són res... però déu n'hi do

Jordi Fàbregas comenta la trajectòria del CAT al programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Si, com deia el tango, vint anys no són res, vint-i-cinc tampoc no són gran cosa... però en vint-i-cinc anys es pot fer molta feina. El CAT de Gràcia acaba de celebrar el primer quart de segle de vida. El seu director, Jordi Fàbregas, en parlarà aquest dissabte 27 d'octubre al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.
Entrada al CAT per la Placeta d'Anna Frank

Des dels temps en què es debatia si hi havia d'haver un baix elèctric a l'escenari fins avui, el panorama del folk als Països Catalans ha canviat força. I en bona part d'aquesta evolució hi ha jugat un paper central el Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, el CAT. A partir de referents com el Conservatori de Tolosa de Llenguadoc, el CAT ha anat perfilant un model de centre que no només ha actuat com a centre neuràlgic de la música d'arrel als Països Catalans, sinó que ha afavorit el naixement d'altres focus musicals importants: el Solc, el Tradicionàrius a Sa Pobla, el Tradicionàrius de Roquetes, l'Escola Folk del Pirineu...

Sobre aquesta feina, i també sobre l'evolució en els músics i en el públic, sobre les obres que van obligar a programar concerts en altres sales durant tres anys, sobre el caliu de la Taverna i sobre les produccions d'espectacles, llibres i discos que s'han anat impulsant des del CAT, en parlarà el seu director, Jordi Fàbregas, al programa Tradicionàrius a Ràdio 4. I també hi sonaran algunes de les músiques que s'hi han presentat durant aquests anys, és clar.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat