Xavi Hernàndez | Actualitzat el 25/10/2018

Irlanda i Catalunya es donen la mà a Sitges

El Creative Connexions, del 25 al 28 d'octubre, pretén ser un punt de trobada entre ambdues cultures

Sitges acollirà un any més el festival Creative Connexions, un espai de trobada entre Irlanda i Catalunya que té com a principal protagonista l'escena musical folk. El cartell destaca artistes com John Sheahan (The Dubliners) i Michael HowardLisa Lambe amb Jake Curran o Jaume Arnella amb Corrandes són Corrandes.
John Sheahan. Foto: Arxiu del músic

Avui comença el festival catalanoirlandès Creative Connexions, en què Sitges s'omplirà d'activitats i concerts que cerquen, d'una banda, la interacció entre les dues cultures, i d'altra, l'acostament de la música folk a tota classe de públic. És per això que tothom que passi aquest cap de setmana per la població del Garraf podrà gaudir cada dia d'una sèrie d'activitats gratuïtes amb sessions informals de música, classes de dansa, castellers o, fins i tot, un cor de gòspel.

El plat fort, tanmateix, seran els concerts amb artistes irlandesos de projecció internacional com John Sheahan de The Dubliners, la cantant i actriu Lisa Lambe de Celtic Woman, l'acordionista Martin Tourish o el ballarí David Geaney. Pel costat català, actuaran músics com el romancer Jaume Arnella acompanyat de Corrandes són Corrandes, el guitarrista Xavier Díaz-Latorre, el mallorquí establert a Sligo Felip Carbonell o el grup de dansa Ballaveu.

Tanmateix, el gran atractiu del festival és que els músics dels dos països no es limitaran a actuar per separat, sinó que interactuaran en espectacles com, per exemple, An Baróc, en què Díaz-Latorre interpretarà música irlandesa i catalana dels segles XVII i XVIII acompanyat dels músics irlandesos Edmon Sweeney, Martin Tourish, Tim Doyle i Brian Flaming.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat