Actualitzat el 05/11/2018

Eliseo Parra guanya el 23è Premi Agapito Marazuela

El músic i investigador Eliseo Parra (Sardón de Duero, 1949) ha rebut el 23è Premi Europeu de Folklore Agapito Marazuela, que organitza la Ronda Segoviana i que du el nom d'una de les grans personalitats de la música tradicional a la península Ibèrica. 

Eliseo Parra. Foto: Arxiu Mirmidón

Eliseo Parra té una extensíssima trajectòria musical que es pot resseguir en la seva biografia Nunca perseguí la gloria (Editorial Canela, 2017), escrita per Rafael Alba. Des que sent un adolescent va començar a tocar en grups de pop a la Barcelona de final dels anys seixanta fins a la consolidació com a gran referent de les músiques d'arrel tradicional arreu de la península Ibèrica, passant per l'escena laietana, el grup de percussions Coetus, el gran reconeixement de Tribus hispanas (Música sin Fín, 1998), els treballs especialitzats en els repertoris tradicionals de diversos territoris... la llista de projectes i formacions en què ha participat és pràcticament inabastable.

Aquest premi, dotat amb una escultura de Marazuela realitzada per l'artista José María García Moro, l'havien rebut fins ara músics com Carlos Núñez, Los Sabandeños, Nuevo Méster de Juglaría, Manuel Luna, Ismael i Joaquín Díaz. Eliseo Parra el rebrà el proper dissabte 17 de novembre a Segòvia, en un acte en què també es projectarà el documental ¡Folk! Una mirada a la música tradicional (Pablo García Sanz, 2017).


 

Navega per les etiquetes

Eliseo ParraAgapito Marazuela

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat