Xavi Hernàndez | Actualitzat el 06/11/2018

"La Cançó és una de les formes musicals més difícils i alhora més perfectes"

Saki Guillem presenta el 15 de novembre el seu primer disc en solitari al Centre Artesà Tradicionàrius

El veterà cantant i compositor Saki Guillem torna als escenaris amb el seu primer projecte personal, Coses que no es poden veure ni amb els ulls tancats (Satélite K, 2018). El CAT de Gràcia és l'espai escollit per fer un concert en acústic que inclourà també temes en primícia del seu pròxim disc.
Saki Guillem. Foto: Arxiu de l'artista

Saki Guillem
és un músic amb una trajectòria tan extensa i diversa que resulta difícil resumir-la en pocs mots. Ha treballat amb cantants com Pau Riba, Raimon, Gato Pérez, Sisa o Pep Laguarda; ha col·laborat amb diverses orquestres i grups de tota mena d'estils; amb companyies de teatre com Dagoll Dagom o Comediants; per a espectacles de Port Aventura, recollits al disc Tr3s Quentus Xinus (RGB, 2013), o en el musical Zoomwatts (RGB, 2012), entre altres composicions per a la televisió, la radió i la publicitat.

Després de quaranta anys de trajectòria, amb "moments bons, memorables i molt diversos", el cantant presenta el seu primer disc en solitari, Coses que no es poden veure ni amb els ulls tancats (Satélite K, 2018). "És una cosa que sempre he volgut fer i no he pogut fins ara. La feina per als altres m’ho havia fet impossible", ens explica el cantant. Així, aquest es converteix en el projecte més personal i complex que ha realitzat l'artista fins ara: "La Cançó és una de les formes musicals més difícils i alhora més perfectes, aquesta és una conclusió on he arribat després de molts anys de trajectòria professional".

Malgrat que l'enregistrament encara no es pot trobar a les plataformes digitals, Saki Guillem ens indica que hi serà ben aviat. De moment, ja podem escoltar el senzill "Pentinar Lleons", una cançó pop divertida i original on destaca l'eclecticisme propi del compositor: "Sempre m’han atret els autors amb estètiques contrastades. Em sento tan influït pels Beatles com per Stravinski o Donald Fagen, per citar només dos noms entre molts!". Tanmateix, els Beatles són un grup molt important per al cantant, que aquest any ha retut homenatge als cinquanta anys del llançament de The White Album (Apple, 1968), interpretant les trenta cançons que el formen en diverses actuacions, la propera el 2 de desembre a l'Almeria Teatre de Barcelona.

El concert al Centre Artesà Tradicionàrius, el 15 de novembre a les 21.30 h, tindrà un component especial perquè el compositor interpretarà els deu temes de Coses que no es poden veure ni amb els ulls tancats (Satélite K, 2018) sense els arranjaments afegits al disc: "En faig una versió essencial només amb guitarra i veu, fent una lectura diferent i autònoma de les cançons". A més, també presentarà sis noves cançons al piano que ha compost aquest any i que formaran part del seu futur projecte.FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat