Actualitzat el 13/11/2018

Gran col·lisió de llaüt i bateria a Barcelona

El duo de George Xylouris i Jim White, aquest dimecres 14 de novembre a la Fabra i Coats

Qui pensi que els camins de les músiques mediterrànies ja estan tots fressats pot anar aquest dimecres 14 de novembre a la Fabra i Coats de Barcelona a escoltar el duo Xylouris White (20.30 h). Canviarà immediatament d'opinió.
Xylouris White. Foto: Manolis Mathioudakis

Giorgos Xylouris i Jim White són dos instrumentistes virtuosos i dues ments inquietes. El primer és un llaütista de referència a Creta. El segon és un bateria australià que ha posat nervi i ritme amb Dirty Three, Cat Power i Nick Cave, entre altres. Tots dos s'han ajuntat en aquest duo elemental, en què amb dos instruments despleguen una música d'energia abassegadora; una mena de folk-rock mediterrani cru i reinventat.

La gira que els du per primer cop a l'estat espanyol farà parada a l'antiga fàbrica i actual centre de creació Fabra i Coats per presentar el seu disc Mother (Bella Union, 2018). Fa uns anys, el 2015, ja van enregistrar un altre gran treball, Goats (llegiu aquí l'article que en va escriure Jordi Alsina). Si voleu saber com sonen, aquí teniu el seu clip de la cançó "Only Love". Cabres, rock i psicodèlia.
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat