Actualitzat el 16/11/2018

L'Hospitalet, ciutat manouche

Albert Bello, a Tradicionàrius a Ràdio 4

Coincidint amb una nova edició del Festival Django L'Hospitalet, que es fa del 19 al 25 de novembre, el seu director, el guitarrista Albert Bello, passarà pels micròfons del programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar la programació i també els vincles històrics del jazz manouche amb Barcelona.
El guitarrista Albert Bello


Quan Albert Bello estudiava a l'Aula de Jazz i Música Moderna del Liceu de Barcelona, un company va fer-li escoltar un caset del Quintet del Hot Club de França. Allò va ser tota una revelació. Bello va entusiasmar-se amb la guitarra de Django Reinhardt i ja no va parar d'investigar, de tocar, d'aprendre i d'ensenyar al voltant d'aquesta música que coneixem com a jazz manouche.

Per tercera vegada, el guitarrista Albert Bello visita el programa Tradicionàrius a Ràdio 4. Aquest dissabte 17 de novembre, comentarà les característiques d'un gènere musical que no és tan exòtic a la ciutat de Barcelona com es pugui pensar, les divergències i convergències amb una altra música vinculada als gitanos com és la rumba catalana, la feina que ha anat fent per crear afició i intèrprets de jazz manouche des de l'Escola Municipal de Música Centre de les Arts de l'Hospitalet, els diversos projectes en què ha pres part els darrers anys (dels Folkincats a Shine, passant per l'àlbum Boston Bridges, que va gravar al costat del seu amic, el violinista Oriol Saña)... i també, per suposat, per presentar una nova edició del festival Django L'H.
 
Aquest festival, que celebrarà la seva novena edició, es presenta amb un canvi de perspectiva. Si fins ara havia creat afició convidant figures internacionals del gènere com Biréli Lagrène a L'Hospitalet de Llobregat, ara han cregut que ja és hora de començar a projectar els valors locals cap enfora. Per això han creat ni més ni menys que una big band dedicada a interpretar el repertori de Django Reinhardt. Aquest prometedor projecte, amb 26 músics a l'escenari i els arranjaments de Sergi Vergés, es presentarà en societat al Teatre Joventut de l'Hospitalet el proper dissabte 24 de novembre (20 h).


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat