Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 29/11/2018

Batecs de folk-rock

Josep Maria Ribelles crea el grup Lycankluzh inspirant-se en clàssics del gènere dels setanta i vuitanta

El genuí sabor de les grans bandes de folk-rock dels anys setanta i vuitanta és un llegat que reivindiquen molts músics, més enllà de les modes. Entre ells hi ha l'arpista Josep Maria Ribelles, que enguany ha creat el grup Lycankluzh juntament amb destacats músics de Cerdanyola del Vallès. 
Lycankluzh a l'estudi

Les ganes de fer música "que bategui amb un cor de veritat" i certa mala llet davant un panorama on sovint acaba sonant sempre el mateix han dut Josep Maria Ribelles a crear un grup de folk-rock amb totes les de la llei. El projecte es diu Lycankluzh: un nom inventat i inspirat en el dibuixant de còmics Richard Corben i els seus homes-llop. "Soc molt seguidor de la cultura dels setanta –explica el músic–, també m'agrada molt el mètal, el rock simfònic... i tenia ganes del rotllo de les modes i de reivindicar tots aquests sons". Sons que no mereixen caure en l'oblit de cap manera i que abasten tresors nombrosos, dels clàssics de Jethro Tull al disc referencial Fiesta campestre (Rockmería, 1981) del grup Labanda.

L'acompanyen en la nova banda Abel Sequera (bateria), Joan Vigo (baix), Antonio Meléndez (busuqui) i Jordi Foraster (guitarra), tots músics de Cerdanyola del Vallès, joves però amb trajectòries sòlides en gèneres com el blues o el mètal, aparentment apartats del folk més convencional. "És molt divertit tocar amb ells. Com que no han fet mai folk, tenen altres referents, altres llenguatges, i això a l'hora de tocar fa que surtin coses noves i espontànies", comenta Ribelles, que té ara mateix sobre la taula diversos projectes, entre altres una edició en anglès de l'àlbum Ondines ballen amb la col·laboració del gran il·lustrador madrileny Esteban Maroto
 
Del repertori, format per composicions de nova creació, ja n'han presentat un videoclip, on se sent a més la col·laboració del flautista Pepín de Muñalén, reconegut entre altres coses per ser integrant del grup asturià Tuenda.

Navega per les etiquetes

LycankluzhJosep Maria Ribellesfolk-rock

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat