Actualitzat el 19/11/2018

El groc no es pot prohibir

Jordi Molina presenta el seu nou àlbum, 'Retrat en groc', el 7 de desembre a Torroella de Montgrí

El tenorista Jordi Molina ja té a punt un nou disc. Seguint la línia encetada amb Matèria del temps (autoeditat/DiscMedi, 2016), el nou treball es dirà Retrat en groc (Seed Music, 2018), responent al moment actual, i es presentarà en directe a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí (21 h).

Jordi Molina. Foto: Elisabet Bataller - Zabet Photos

Aquests dies de tardor no és estrany trobar-se a qualsevol racó amb arbres que esclaten en espectaculars colors grocs, taronges i vermells abans que l'hivern els despulli. Tampoc no és excepcional trobar-se llaços grocs penjats en jaquetes, balcons, fanals i ponts. Tots dos, tant el groc de l'estació natural com el groc de la llibertat humana, són especialment presents en el nou disc de Jordi Molina. Perquè tan ximple és voler perseguir el desig de llibertat com intentar prohibir que caiguin les fulles...

"Amb aquest àlbum vull reivindicar el meu dret a la llibertat d'expressió. La prohibició del color groc, com a símbol davant una repressió desaforada, ha arribat a límits absurds i ridículs amenaçant molt seriosament un dels principis fonamentals dels drets humans. Retrat en groc vol ser una instantània del que està passant al meu entorn, una visió optimista i esperançadora", considera el tenorista, que ha dedicat l'àlbum als presos polítics i exiliats, especialment a la torroellenca Dolors Bassa i al conseller de Cultura –i amic personal de Molina– Lluís Puig.

Composicions originals del músic blanenc i versions, tot articulat a partir de materials tradicionals, formen el nou treball, que interpreten el mateix grup de músics que ja el van acompanyar a Matèria del temps: Joan Díaz als teclats, Joan Aguiar al violí, el guitarró, la guitarra i la mandola, Franco Molinari al contrabaix, Marc Vila a les percussions, Ramon Prats a la bateria i Júlia Molina a la veu.

De fet, el nou disc s'ha concebut com una continuació del projecte d'obrir un nou espai 'a la frontera del que és la música tradicional i amb la tenora com a protagonista'. A més, s'hi afegeixen les col·laboracions del cantautor i cantaor Carles Dénia (que interpreta la "Cançó del lladre"), el saxofonista Ramon Cardo, el trompetista Joan Marc Sauqué i el fiscorn Eduard Prats

A la presentació del disc a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí s'hi sumarà la col·laboració del grup vocal In Crescendo.

Aquí podeu escoltar una de les composicions de Jordi Molina del nou àlbum: Arcàdia.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat