Actualitzat el 28/11/2018

La Reina del Maresme és rumbera

La Diada de la Rumba arriba aquest dissabte 1 de desembre a Mataró

Fa uns quants anys, l'agrupació Mataró Rumba All Stars va presentar la cançó "Reina del Maresme", una declaració d'amor a la ciutat en clau de rumba. Aquest dissabte 1 de desembre, Mataró, un dels bressols de la rumba catalana, retrà homenatge a un dels seus herois, l'Onclu Rafael, en el marc de la Diada de la Rumba.
Onclu Rafael. Foto: Txarly Brown

La Diada de la Rumba que organitza l'associació Forcat va des de fa unes quantes edicions més enllà de Barcelona, impulsant activitats a ciutats com Girona –que va acollir la Diada la setmana passada– i Mataró, on aquest dissabte 1 de desembre es faran un seguit d'activitats rumberes per cinquè any consecutiu. Enguany, en col·laboració amb l'Ajuntament, Rafael Salazar 'Onclu Rafael' en serà el màxim protagonista. Nascut a la Lleida carrinclona el 1942 i establert a Mataró des dels anys seixanta, és tot un referent entranyable del garrotín i del ball de guerra, així com de la convivència entre paios i gitanos a la capital maresmenca. Pel que fa a la projecció pública i els escenaris, s'ha donat a conèixer especialment els darrers anys com a integrant de Patriarcas de la Rumba i Viejos Rumberos.

A la plaça de l'Ajuntament, a partir de les 11 h hi haurà un seguit d'activitats gratuïtes: rumba infantil amb Dantuvi i la Canalla, taller de garrotín i cançó improvisada amb Pau Benítez i Dani Álvarez i de ball amb Dolors Pubill i Pati Rubio... A partir de les 13 h, l'acte d'homenatge institucional a l'Onclu Rafael culminarà amb un concert del seu fill, el carismàtic Rafalito Salazar, acompanyat de l'acordionista Carles Belda i el percussionista Joanet de Mataró presentant el concert 24 rumbes per diatònic.

Navega per les etiquetes

Tio RafaelForcat

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat