Actualitzat el 01/12/2018

Als vents d'Hexacorde

El grup de folk castellà, aquest 1 de desembre al programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Aprofitant el seu pas pel Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 ha entrevistat el grup de folk castellà Hexacorde. Ells, i les seves canços, protagonitzaran el programa d'aquest dissabte 1 de desembre.
Hexacorde i Vanesa Muela

Angel Goyanes i Rafael Alonso, dos dels integrants del grup Hexacorde, seran aquest 1 de desembre al programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar la trajectòria i el tarannà d'un projecte lligat a la música tradicional castellana, creat l'any 2000 i que ha anat evolucionant i creixent fins a esdevenir tota una referència.

Tots dos músics comentaran com han entomat el repte de lligar el so de la dulzaina castellana –l'element que inicialment va servir per aglutinar el grup– amb altres vents com la flauta i el clarinet; com s'encaixa una veu tan poderosa i emblemàtica com la de la cantadora de Laguna de Duero Vanesa Muela –amb la qual han gravat els discos Desbarates (autoeditat, 2007), Agarraos (autoeditat, 2012) i Bisiestos (autoeditat, 2016), i que els acompanya des del 2004–; com extreuen i preparen el repertori a partir de gravacions de camp diverses, com es fa arribar la música tradicional a l'actual públic jove, o com han trobat inspiració en referents absoluts com La Musgaña i en els vells informants de la música tradicional. 

I, per descomptat, sonarà una mostra del seu repertori més recent, del cant de boda "A la pájara pinta" a la marxa-polca "Arriba en el monte", passant pels romanços-masurca "Molineras maragatas" i "La mala suegra", la tonada sefardita "Las casas hermosas", la "Jota de los Madrones", les boleras "Si vas al baile" i la dansa de processó "Mudanza de los Talaos", extreta del repertori de la llarga nissaga dulzainera de Los Talaos. Un integrant d'aquesta basta família musical, per cert, forma part actualment d'Hexacorde.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat