Actualitzat el 03/12/2018

L'Atlàntic, fregat amb vuit cordes

Alasdair Fraser i Natalie Haas, aquest 4 de desembre al CAT de Gràcia

El violinista escocès Alasdair Fraser i la violoncel·lista californiana Natalie Haas formen una parella musical d'altíssima volada. Aquest dimarts 4 de desembre, a més d'oferir una classe magistral, actuaran al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia (21.30 h).
Alasdair Fraser i Natalie Haas. Foto: Irene Young

Alasdair Fraser
és reconegut mundialment per la gran expressivitat que extreu del seu violí i per la manera com va desenvolupant la seva música, ben arrelada en la tradició del violí escocès. Des de fa quasi vint anys fa equip amb la violoncel·lista californiana Natalie Haas. El disc que van gravar l'any 2004, Fire & Grace (Culburnie), va suposar tota una fita per als afeccionats al folk d'arreu del món. Des d'aleshores han anat publicant diversos treballs, el darrer dels quals és Ports of Call (Culburnie, 2017), on combinen composicions pròpies d'aires cambrístics amb diverses danses tradicionals dels diferents països banyats pel nord de l'Atlàntic, de Galícia a Escandinàvia i d'Escòcia a la Bretanya.

Al CAT, on ja van actuar el 2011 amb motiu d'una trobada monogràfica que el festival Tradicionàrius va organitzar al voltant del violí tradicional, oferiran aquest dimarts 4 de desembre una classe magistral (19.15 h), seguida d'un concert al mateix espai (21.30 h).


Foto: Irene Young

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat