Actualitzat el 01/12/2018

Lorca a Amposta

La jornada sobre el poeta andalús inclourà ponències, vermuts poètics, paella i cant popular

Aquest diumenge 2 de desembre tindrà lloc a Amposta la I Jornada Lorca a Catalunya, organitzada per l’associació cultural Lorquianas, dedicada a l’eapoderament de la dona a través del treball amb la figura i l’obra del poeta Federico García Lorca. Hi haurà ponències, poesia, paella i taller de cant popular.
 
Federico García Lorca, en els temps de la companyia La Barraca

La Jornada comptarà amb la participació d’estudiosos com el periodista i escriptor Víctor Fernández, actualment un dels responsables de la nova cerca a Alfacar de les restes del poeta. Fernández parlarà sobre les estades del poeta a Tarragona i traurà a la llum una entrevista inèdita amb l’escriptor. També hi haurà un vermut poètic, un taller de cant a través del repertori de les cançons populars de Lorca i un recital-concert interpretat per les integrants de Lorquianas.

Les activitats començaran a les 10.15 h del matí amb la sessió a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó, on exposaran les seves ponències l’investigador Víctor Fernández ("Apuntes de la última estancia de Lorca en Cataluña") i l’estudiosa i fundadora de Lorquianas Fuensanta López ("Lorca en femenino. Las mujeres de su vida y obra").

Al migdia, al cafè Llar, hi haurà un vermut poètic, amb micro obert i poemes de Lorca, Miguel Hernández, Pablo Neruda, Rafael Alberti, Antonio Machado, Rafael de León... i un dinar i picadeta popular.

Ja a la tarda, de 16 a 19 h i tornant a la biblioteca, Arturo Gaya impartirà un taller de veu a través del repertori de les cançons populars recuperades per Federico García Lorca. Finalment, a les 20 h, al Casal, tindrà lloc la cloenda artística amb Otoño enajenado, un recital de les integrants de Lorquianas, que oferiran fragments de les seves creacions sobre l’obra del poeta.

L’associació Lorquianas, fundada per l’actriu murciana i resident a Amposta Fuensanta López, va ser creada el 2017 i des d’aleshores du a terme una intensa activitat cultural al territori. Aquesta Jornada Lorca és una crida a totes les persones de Catalunya amb interès per la figura i l’obra del poeta.

Navega per les etiquetes

AmpostaFederico García LorcaArturo Gaya

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat