Actualitzat el 20/12/2018

Guia folk del BarnaSants

Triem 12 propostes en l'extensa programació del festival

Un dels signes que ja s'acosta un nou any és la presentació del projecte cultural de cançó d'autor BarnaSants. Com ja és tradició, a Sons de la Mediterrània ens hem mirat l'atapeïda programació del 2019 i n'hem triat una dotzena de propostes especialment vinculades al folk i la música d'arrel.
En el seu centenari, Pete Seeger serà homenatjat conjuntament entre el BarnaSants i el Tradicionàrius

Entre el 19 de gener i el 14 d'abril, i entre Formentera, l'Alguer, Alcoi, Castelldefels, Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, el BarnaSants ofereix un total de 108 concerts. I aquesta és la tria d'una dotzena que en fem a Sons de la Mediterrània.

1. Clara Fiol. 27 de gener. Harlem Jazz Club de Barcelona
Clara Fiol i Joan Vallbona presentaran el seu primer disc, basat en les arrels mallorquines i titulat Silueta, acompanyats del guitarrista Darío Barroso.

2. Nacho Vegas. 8 de febrer. Faktoria d'Arts de l'Hospitalet de Llobregat
A cavall de la cançó d'autor i el pop alternatiu, el carismàtic músic asturià ha escrit el repertori del seu darrer àlbum, Violètica, sota l'influent i magnètic influx, entre altres, de l'estrella del folk xilè Violeta Parra.

3. Quilapayún. 17 de febrer. Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat
Més llegendes del folk històric xilè, en aquest cas amb una de les faccions que actualment passegen pel món l'històric nom de Quilapayún

4. El Cabrero + Zapata. 23 de febrer. Teatre Plaza de Castelldefels
Un dels clàssics del festival és l'irreductible cantaor flamenc El Cabrero. Acompanyat d'Emiliano Domínguez 'Zapata', farà un concert de dues parts: la primera, centrada en poemes de Miguel Hernández, Antonio Machado, Rafael Alberti; a la segona, pals flamencs compromesos fins al moll de l'os.  

5. Javier Ruibal. 1 de març. Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat
Hi ha algú que hagi combinat amb més salero històries de carrer, cançó popular andalusa, humor, elegància i compromís? A més, el músic de Cadis presentarà disc nou: Paraísos mejores.

6. Névoa. 8 de març. Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat
Acompanyada del fidel guitarrista Vicenç Solsona, la cantant presenta el disc Vol. 2 Orgull de classe, on versiona gegants de la cançó popular en un repertori travessat per la consciència social: Zeca Afonso, Ovidi i Toti, Quintero, León i Quiroga...

7. Alessio Arena. 16 de març. Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona
Un dels concerts que el BarnaSants fa en col·laboració amb el festival de folk Tradicionàrius serà el de l'italià Alessio Arena, que presentarà el disc Atacama, on es mou a partir de tres eixos geogràfics ben concrets: el desert del nord xilè, Catalunya i Nàpols. 

8. Tren Seeger & Convidats. 16 de març. L'Auditori de Barcelona 
Un altre projecte d'envergadura compartit amb el Tradicionàrius. Per celebrar el centenari de Pete Seeger, el projecte Tren Seeger, que encapçala el tortosí Arturo Gaya, compartirà vetllada amb Quico Pi de la Serra, Gemma Humet, Pep Gimeno 'Botifarra', Joana Gomila i el grup Coses.  

9. Rusó Sala. 22 de març. Luz de Gas de Barcelona
Trio d'altura i arrels profundes: la cantant empordanesa Rusó Sala s'acompanya del percussionista Aleix Tobias i la multiinstrumentista Míriam Encinas per presentar un nou projecte, Desirem.

10. Miquel Gil. 22 de març. Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona
Els seguidors del cantaor de Catarroja estan d'enhorabona. Després d'uns quants anys sense material nou, el 2019 presentarà un àlbum amb noves cançons, Geometries, que com és marca de la casa pivotarà al voltant de la poesia contemporània, la sonoritat mediterrània i els patrons de la música tradicional.

11. Xavier Baró. 31 de març. Casinet d'Hostafrancs
Un altre clàssic que no acostuma a fallar al BarnaSants és Xavier Baró. El cantautor d'Almacelles s'hi presentarà en aquesta edició acompanyat de l'acordionista i multiinstrumentista Héctor Beberide, amb qui ha rodat el recital Cròniques (estampes d'un país). I, qui sap, potser sonarà la seva versió del "Què se n'ha fet, d'aquelles flors?", de Pete Seeger.

12. Coetus. 5 d'abril. Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona
L'orquestra de percussions ibèriques encapçalada per Aleix Tobias és tota una especialista a remoure les vísceres del personal a base de ritmes heretats del poble i instruments humils que prenen una volada inaudita. Al CAT, de la mà del Tradicionàrius i el BarnaSants, presentaran el seu darrer disc: De banda a banda.

Navega per les etiquetes

FolkBarnaSants

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat