Actualitzat el 28/12/2018

Reflexions rumberes a l'Escala

L'Alfolí de la Sal acull la presentació del llibre 'Els músics gitanos de la rumba'

Aquest divedres 28 de desembre un dels espais més emblemàtics de l'Escala, l'antic edifici de l'Alfolí de la Sal, acull la presentació del llibre Els músics gitanos de la rumba, de Guy Bertrand (19 h). Tot seguit hi haurà concert amb rumberos catalans de Perpinyà, acompanyats dels mataronins Joanet i MiliuCalabuch


El llibre, publicat per Editions de la Flandonnière, se centra en la història i les vivències al voltant de la rumba al barri de Sant Jaume de Perpinyà. L'obra reflexiona sobre la rumba com un repertori immens, heretat del nou gènere forjat a partir dels anys cinquanta amb elements del flamenc, les músiques caribenyes i els sons urbans de l'època, però en constant renovació. També s'analitza com s'ha anat desenvolupant ens els àmbits de les reunions religioses i les festes.

L'autor, Guy Bertrand, du anys de recerca i reflexió sobre la rumba catalana, i ha abocat tota aquesta experiència en un llibre que s'ha editat en francès, català i occità, i que reuneix fotografies de Jean Ribière, Jacques Léonard, Pierre Parcé, Gilles Bouquillon, Pierre Corratgé, Lucille Reyboz, Raymond Roig, Georges Bartoli, Garth Beattie, Robert Caro, Christian Boisseaux Chical i Jesco Denzel.

Navega per les etiquetes

Guy BertrandL'EscalaRumba catalana

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat