Actualitzat el 29/12/2018

Una vida de bolero

El programa Club Trébol recupera una extensa entrevista amb Moncho sobre la seva vida i obra

El programa Club Trébol de Ràdio 4 retrà homenatge aquest dissabte 29 de desembre al cantant Moncho, mort ahir, recuperant l'entrevista completa que li va fer el 2013. Una conversa d'una hora en què el Gitano del Bolero va repassar la seva vida i va comentar la seva manera d'entendre la música. 
Moncho i el seu grup al restaurant i saló de ball La Masia d'Esplugues, el 1969. Foto: Arxiu Jordi Roura

El 27 de maig de 2013 va rebre el premi de l'AIE per la seva trajectòria. Amb aquest motiu, el programa Club Trébol li va dedicar un programa especial, gravat en directe, on l'artista va anar comentant la seva trajectòria, des que sent un adolescent compaginava la feina de retocador d'arts gràfiques amb les actuacions nocturnes a les sales de festa fins a la seva consagració internacional, passant per la feina en orquestres com la Florida o la de Ramón Evaristo (que va fer-lo especialitzar en el paper de cantant 'cubà' de boleros).

Al seu pas pel Club Trébol, Moncho també es esplaiar sobre l'evolució del bolero; la relació amb figures com el xilè Lucho Gatica ('La Voz de Humo"), el mexicà Armando Manzanero (que li deia que havia escrit "Llévatela" expressament per a ell) i Joan Manuel Serrat (que li va regalar "Massa per mi"); els textos que li van escriure Terenci Moix i Teresa Pàmies; els concerts al Liceu i el Palau de la Música Catalana; la seva relació amb la rumba catalana; l'explosió de popularitat en uns temps en què, després del sotrac en les modes provocat per l'aparició dels Beatles, semblava que el bolero ja era cosa del passat, i la feina compartida al llarg de dècades amb la flor i nata dels arranjadors i els músics catalans.


Durant la mateixa sessió, a La Masia. Foto: Arxiu Jordi Roura

El Club Trébol va ser un local de Barcelona on, als anys quaranta, van conviure músics catalans de generacions d'abans i després de la Guerra Civil. Per això dona nom a un programa, en col·laboració amb Sons de la Mediterrània, que repassa les trajectòries, la vida i l'obra de destacats músics dels segles XX i XXI. S'emet a Ràdio 4 els dissabtes de 18 a 19 h i els dilluns a la mitjanit, i també pot escoltar-se a la xarxa o descarregar-se com a podcast.

Navega per les etiquetes

Club TrébolRàdio 4Moncho

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat