Actualitzat el 21/01/2019

Radiohead a la sarda

Paolo Angeli publica '22.22', on recrea lliurement la música de l'avantguardista del grup anglès

Un dels músics més inquiets dels que corren per aquest racó del Mediterrani, el sard Paolo Angeli, acaba de publicar un àlbum sorprenent, 22.22 (Anma ReR, 2019), on equipat amb la seva espectacular guitarra sarda preparada recrea la música del grup anglès Radiohead
Paolo Angeli, tocant la seva 'guitarra sarda preparada'. Foto: Nanni Angeli

"Optimistic", "Knives Out", "Airbag", "Hunting Bears", "Nude", "Daydreaming", "Idioteque", "Burn the Witch", "Scatterrain", "2+2=5"... són peces representatives de diversos àlbums i etapes en la trajectòria de Radiohead que Paolo Angeli ha treballat amb nova forma en el seu nou treball, al costat d'algunes composicions pròpies i d'un parell de cançons tradicionals sardes: "Andira" i "Notti d'Ea".

Angeli, que des del 2005 viu a Barcelona, ha combinat al llarg de la seva trajectòria l'interès per la música popular sarda amb altres músiques tradicionals mediterrànies amb gèneres com el flamenc, el free jazz i les improvisacions, així com repertoris com ara els de Fred FrithBjörk. En la seva discografia, ingent, els treballs com a líder es combinen amb tota mena de col·laboracions. En plantejar aquest disc amb la música de Radiohead, ha organitzat el disc com una mena de suite orgànica, explotant a fons els recursos tímbrics i musicals del seu instrument. I mentre es publica aquest àlbum, al seu cap hi continuen bullint les idees. Segons explica en aquesta entrevista al Giornale della Musica, un dels projectes en què treballa és un àlbum que tancarà la triolgia iniciada amb els discos Dove dormoni gli autobus (Erosha, 1995) i Nita l'angelo sul trapezio (ReR, 2005) i que abordarà la música sarda amb l'esperit amb què figures com Sun Ra, Charles Mingus o Achie Shepp van tractar les seves arrels musicals.  

 

Navega per les etiquetes

RadioheadPaolo Angeli

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat