Actualitzat el 30/01/2019

Glopades de polifonia mediterrània

Tarta Relena obre aquest divendres 1 de febrer els Vespres de la UB

Aquest divendres 1 de febrer arrenca el cicle Vespres d'Hivern amb la polifonia mediterrània del duo Tarta Relena (20 h, Paranimf de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, entrades exhaurides). Els concerts seguiran les setmanes següents, cada divendres de febrer.  
Tarta Relena. Foto: Clàudia Torrents i Júlia Puig

Alguna cosa es mou més enllà del patrons del pop anglosaxó... El nou EP de Tarta Relena, Ora pro nobis (The Indian Runners, 2019), s'obre amb una espectacular versió a dues veus de "Ma Ezevgarosan", cançó de l'oest de Grècia que Marta Torrella (intregrant del grup amb Helena Ros), va aprendre un estiu al centre Laberint de la gran illa grega. La xarxa del Laberint, per cert, es va estenent, i aquest març celebrarà la quarta edició de la seva versió catalana, que es fa a Cardedeu.

Tornant a Tarta Relena, l'EP inclou una altra cançó grega, en aquest cas provinent del repertori del rebetiko ("Tou votanikou"), i també cants de batre, cants devocionals, tonades sefardites i cançons tradicionals de les Balears que ja són autèntics estàndards del folk català, com el romanç "Na Cecília" i el copeo "So de pastera"... tot tractat a capel·la amb l'únic acompanyament d'efectes puntuals. Al concert de la UB, però, tindran dues col·laboracions, les de la pianista Marina Herlop i els ambients sonors de Gerard Valverde.

Després d'aquest concert, el cicle Vespres d'Hivern continuarà amb més concerts al Paranimf que comparteixen la voluntat d'experimentar amb una posada a escena senzilla però impactant: la pianista  Marta Cascales Alimbau al capdavant del seu trio (8 de febrer), la cançó folk experimental d'Escarteen Sisters (15 de febrer) i el flow electrònic i emocional d’Awwz (22 de febrer).

Navega per les etiquetes

Vespres de la UBTarta Relena

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat