Xavi Hernández | Actualitzat el 06/02/2019

Dansa contemporània i música mallorquina al CAT

Joana Gomila i Lali Ayguadé presenten aquest dijous 7 de febrer el seu espectacle 'Sa mateixa'

Aquest dijous 7 de febrer a les 21.30 h, al CAT de Gràcia, la cantant Joana Gomila i la ballarina Lali Ayguadé presenten el seu espectacle conjunt Sa mateixa, "un recorregut cap a la tradició des de la contemporaneïtat" on s'entrellacen dansa, música i poesia. En parlem amb la cantant mallorquina. 
Joana Gomila i Lali Ayguadé Foto: Dani Álvarez

Sa mateixa és un espectacle que va sorgir d’una trobada entre Lali Ayguadé i tu organitzada per L’Auditori de Barcelona al març passat. Què us va impulsar a continuar amb el projecte?
Joana Gomila: La trobada amb na Lali, en Magí, en Santi i na Laia va ser molt orgànica des del primer moment. Va ser una trobada molt des de l’acció, des del fer i el compartir universos. I crec que aquestes coses no passen gaire sovint, trobar-te amb gent amb qui connectes a molts nivells, que tot flueixi tant i que la trobada generi un univers comú. Supòs que aquesta connexió i una poètica compartida va ser el que ens va animar a continuar.

T’atreia la idea d’unir la teva música amb la dansa, abans d’aquesta proposta? Som una enamorada de les arts escèniques. Com a cantant he treballat molt sovint en contacte amb el teatre i el circ contemporani (Hotel Iocandi, Andrés Lima, Joan Fullana...) i com a música i compositora també he treballat espais sonors per a dansa (Remor, Las Muchísimas, Here...). Quan L’Auditori em va fer la proposta me va fer una il·lusió tremenda poder conèixer na Lali i en Magí, poder treballar en la creació conjunta d’alguna cosa. I compartir-ho també amb els meus companys de viatge Santi i Laia.

Amb aquest espectacle vau fer una residència artística a L’Animal a l’Esquena al Mas Espolla de Celrà. Com va funcionar aquesta experiència? Va ser meravellós poder treballar amb en Pep Ramis. A tots ens agrada molt la seva feina amb Mal Pelo. En Pep ens va donar una visió externa del que estàvem fent, ens va ajudar a fer reposar algunes parts de la peça. I en l’entorn increïble que és L’Animal. Era com l’entorn ideal per treballar aquesta peça. 

A més, Sa mateixa ha girat per festivals com l’Ésdansa i la Fira Mediterrània de Manresa. Com ha evolucionat l’espectacle durant aquests mesos? Ha madurat, bàsicament. S’ha anat assentant i l’hem anat entenent. Per a L’Auditori va anar tot molt ràpid i no havíem tengut temps de pair i entendre el que havíem fet. Ara crec que està tot més reposat i tot va trobant el seu espai.

Continues fent concerts amb Folk Souvenir. Teniu pensat enregistrar nou material? Sí, continuarem fent concerts amb Folk Souvenir fins a la tardor, passam molt de gust de tocar junts. Jo ara estic preparant material nou per enregistrar, però no serà amb la mateixa formació que Folk Souvenir. Em ve molt de gust explorar altres universos pels quals m’he mogut i he treballat aquest darrer any.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat