Actualitzat el 04/02/2019

Mag dels cordòfons

Els habitants del laberint (2): Erkan Ogur

De l'11 al 21 d'abril, el IV Labyrinth Catalunya oferirà a diversos espais de Cardedeu –i també al CAT de Gràcia– concerts i tallers vinculats a les músiques de l'Orient Mitjà i el Mediterrani. A Sons us n'anem presentant els protagonistes. I avui és el torn d'un mag dels cordòfons sense trasts: Erkan Ogur
Erkan Ogur. Foto: Arxiu Labyrinth

Erkan Ogur (Ankara, 1954) és reconegut per ser un pioner de la guitarra sense trasts, amb la qual fusiona elements de la música tradicional i de la música clàssica turca. De fet, ell és qui va decidir 'crear' una guitarra clàssica sense trasts, per tal de poder reproduir els microtons de la música turca. Amb aquest instrument ha anat a tocar per exemple als Estats Units, on l'ha posat en contacte amb el blues, mentre que a Turquia ha format part entre altres del trio Telvin, que combina el folk turc amb el jazz. També és un gran intèrpret de dos instruments de mànec llarg de la família dels llaüts: el kopuz i la baglama.

A Labyrinth Catalunya, Ogur oferirà un taller sobre els tresors del maqam i la guitarra sense trasts del 18 al 22 d'abril. A més, oferirà un concert compartit amb Mustafa Said i Derya Turkan, el dissabte 20 d'abril a la Tèxtil Rase de Cardedeu (22 h).
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat