Actualitzat el 10/02/2019

Antics tresors del cant tradicional grec

Els habitants del laberint (3): Katerina Papadopoulou

De l'11 al 21 d'abril, el IV Labyrinth Catalunya oferirà a diversos espais de Cardedeu –i també al CAT de Gràcia– concerts i tallers vinculats a les músiques de l'Orient Mitjà i el Mediterrani. A Sons us n'anem presentant els protagonistes. I avui és el torn d'una gran cantant grega: Katerina Papadopoulou.
Katerina Papadopoulou Foto: Arxiu del músic

Katerina Papadopoulou
concentra en el seu cant molts dels antics tresors de la música tradicional grega. De fet, el seu primer treball, Ta tragoudakia mou Poulo (2002), estava dedicat a antigues cançons tradicionals de l'Àsia Menor. El 2008 va publicar Amygdalaki tsakisa (Music Corner), on va ampliar el repertori a diverses rginos de Grècia, en un disc del que posteriorment se'n van fer edicions internacionals. També ha col·laborat en diversos dels projectes panmediterranis impulsats pel músic igualadí Jordi Savall (Mare Nostrum, Esperit des Balkans, Ibn Battuta). Actualment treballa en el projecte Anastàtica, centrat en la música grega antiga, que pren el nom d'una planta de l'Orient Mitjà que, tot i assecar-se i semblar morta durant llargs períodes de temps, és extraordinàriament resistent i pot reverdir sempre que tornin les pluges.

Al Labyrinth Catalunya, Papadopoulou oferirà un taller de cant i danses gregues, del 12 al 16 d'abril, amb la col·laboració de Chariton Charitonidis. També oferirà un concert al Tèxtil Rase de Cardedeu, el 14 d'abril, en una nit grega compartida amb el duo de Giorgos i Nikos Papaioannou.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat