Actualitzat el 07/02/2019

Nous sons al Tradicionàrius

Clàudia Cabero i Menut, aquest 8 de febrer al CAT de Gràcia

Aquest divendres 8 de febrer, nous sons al festival Tradicionàrius amb dues de les propostes que es van poder veure a la passada final del Concurs Sons de la Mediterrània. Dos trios que ja preparen els seus discos: el del cantautor de la Ribera d'Ebre Menut i el de la cantant barcelonina Clàudia Cabero.  
Clàudia Cabero Trio. Foto: Carles Rodríguez

Clàudia Cabero (composició, veu i looper), acompanyada de la guitarrista Sandra Monfort i el baixista Guillem Aguilar, ja prepara el seu nou àlbum després de guanyar el Concurs Sons de l'any passat. Al Tradicionàrius presentarà un repertori plantejat com un viatge musical per la península Ibèrica, que combinarà les cançons del seu primer EP, Melic (autoeditat, 2018), amb bona part del material que formarà el seu nou disc: composicions pròpies amb un peu a la cançó d'autor i l'altre a la música tradicional, sobretot pel que fa a la sonoritat i els arranjaments. A més, el concert inclourà tres estrenes: dues cançons pròpies que formaran part del disc, i una de tradicional. 

Mentrestant, a Clàudia Cabero se la pot sentir també participant al darrer disc de Xavier Carles i Xavier Batllés, Humanos (Microscopi, 2019), on ha musicat el text de Quim Ollé "Canción de hace mil siglos" al costat del pianista gracienc Yumitus Calabuch.

Menut. Foto: Arxiu del CAT

Abans del concert de Clàudia Cabero, la nit dels nous sons al Tradicionàrius s'obrirà amb l'actuació d'un altre finalista del Concurs Sons 2018 (i Premi Joventut del Sona 9): Menut, alter ego de Carles Blanch (veu, guitarró i guitarra), que presentarà per primer cop la seva nova formació. A Alberto Garcia Cernadas, que fins ara l'acompanyava amb guitarres, i que ara es podrà dedicar més a les programacions, s'hi afegeix Dario Barroso, guitarra que ampliarà la part acústica de la proposta. Mentre acaba d'enllestir el seu primer disc, al CAT preestrenarà bona part de les cançons que en formaran part, un repertori que reformula els patrons de la jota i la música d'arrel popular amb lletres vivencials i compromeses.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat