Actualitzat el 09/02/2019

De les mostres a la plaça viva

S'Estol des Gerricó, al 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

L'històric grup S'Estol des Gerricó va ser un dels participants a la passada edició del festival Tradicionàrius i a la festa dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia. Dos dels seus integrants, Maria Mascaró i Lluís Vaquer, van aprofitar per passar pels micròfons del programa Tradicionàrius a Ràdio 4.  
Una de les primeres formacions de S'Estol des Gerricó. Foto: Arxiu del grup

El Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 9 de febrer tindrà la participació de Maria Mascaró i Lluís Vaquer, que comentaran la història, el tarannà i l'actualitat d'un dels noms de referència de la música popular mallorquina.

S'Estol des Gerricó va néixer el 1964 a Felanitx com una agrupació orientada fonamentalment a fer mostres de ball i indumentària tradicional. Per caracteritzar-se, van prendre el nom de les gerretes de fang típiques del poble i conegudes arreu de Mallorca. A poc a poc, però, van començar a fer ballades populars a plaça, fent prevaldre la participació i l'aprenentatge de tothom. També van anar incorporant noves creacions, instrumentacions i arranjaments, i actualment van combinant les mostres folklòriques de ball i indumentària amb els concerts de nou repertori, mentre que joves músics i balladors van prenent el relleu de figures carismàtiques que van fer créixer S'Estol al llarg de 55 anys, com ara la guitarrista Francesca Adrover Tirado o el ballador Miquel Julià

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

Navega per les etiquetes

S'Estol des Gerricó

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat