Actualitzat el 13/02/2019

Polifonia popular al Tradicionàrius

Tornaveus presenta el seu primer disc aquest 14 de febrer al CAT

Nit de polifonia popular catalana al CAT de Gràcia. Aquest dijous 14 de febrer al CAT de Gràcia (21.30 h) el quintet vocal Tornaveus presentarà el seu primer àlbum, homònim i editat pel segell Ficta, que l'any passat va guanyar el Premi Josep Anselm Clavé.   
Tornaveus. Foto: Arxiu del CAT

Jaume Ayats, Heura Gaya, Iris Gayete, Anaís Falcó i Ester G. Llop són cinc persones molt relacionades amb la música tradicional i la cultura popular en molts diversos vessants. Són també les cinc veus que, acompanyades de percussions puntuals, canten cants devocionals, cançons de pandero, asguilandos, cants de treball, de bressol i de taverna... a més d'uns recuperats goigs barcelonins a la Mare de Déu de la Llibertat dels temps de la Guerra de Successió i una versió molt particular de "L'estaca", de Lluís Llach.

El grup inscriu la seva proposta en la tradició del cant a veus popular –allunyat de l'àmit més acadèmic de les corals– que s'estén per tota la Mediterrània nord-occidental, amb exponents poderosos a llocs com Occitània i Còrsega, i que ha estat molt important històricament als Països Catalans.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat