Xavi Hernàndez | Actualitzat el 28/02/2019

Cent anys de Pete Seeger al CAT

Aquest dijous s'inaugura l'exposició i es projecta el documental sobre el músic antifeixista

El 28 de febrer al CAT es projectarà el documental The Power of the Song, coincidint amb inauguració de l'exposició Pete Seeger: el poder transformador de la cançó. Una setmana després, el dissabte 16 de març, el Tradicionàrius i el BarnaSants celebraran un concert d'homenatge a L'Auditori amb la participació de diversos artistes catalans.
Pete Seeger. Foto: Arxiu Tradicionarius

El 1919 naixia Pete Seeger, un referent de la lluita antifeixista compromès amb els drets civils dels afroamericans, antibel·licista i defensor actiu del medi ambient; un dels millors representants del folk combatiu que enguany hauria complert cent anys. Per aquest motiu, el Festival de Folk Internacional Tradicionàrius i el Festival de Cançó d'Autor BarnaSants han decidit homenatjar el cantautor amb diversos actes. El primer de tots tindrà lloc aquest dijous a les 20 h al Centre Artesà Tradicionàrius amb la inauguració de l'exposició Pete Seeger: el poder transformador de la cançó. L'exposició estarà constituïda pels materials i el patrimoni de Ramon Nadal, estudiós i col·leccionista de l'obra del cantautor nord-americà. També s'estrenarà el documental The Power of the Song, que recopila entrevistes antigues amb el músic i actuals amb col·legues i amics que l'admiren.

El següent acte tindrà lloc el 16 de març a l'Auditori, on el grup Tren Seeger oferirà un concert d'homenatge que tindrà la col·laboració d'artistes com Quico Pi de la Serra, Gemma Humet, Pep Gimeno 'Botifarra', Joana Gomila i el grup Coses. Produït pels dos festivals, el concert pretén unir músics que provenen tant de la cançó d'autor com del folk i cercar la col·laboració no només de noms històrics i relacionats amb la figura i obra de Seeger, sinó també la incorporació de nous artistes en la difusió del seu repertori i en el sentiment i afirmació del poder de la cançó. El grup Tren Seeger va ser creat l'any 2014 per Arturo Gaya, Sergi Trenzano, Kike Pellicer i Cati Plana. Juntament amb Ramon Nadal formen l'associació Amics de Pete Seeger, dedicada a reivindicar la vigència i la universalitat del personatge i el poder transformador de les seues cançons.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat