Actualitzat el 09/03/2019

Tocant aquí i allà

Jordi Molina i el projecte 'Fer de músic', aquest 2 de març al 'Club Trébol'

Ja fa deu anys que el Museu de la Mediterrània va engegar el projecte Fer de músic, en què el tenorista i compositor Jordi Molina entrevista i documenta les vides i les trajectòries de músics vinculats a les cobles-orquestra. En parlarà, aquest dissabte 9 de març, al programa Club Trébol de Ràdio 4.
Mauné i els seus Dinàmics, en una imatge promocional del 1966. El bateria Antoni Gadea i el baixista Josep Joli són dos dels músics entrevistats al projecte 'Fer de músic'

El projecte Fer de músic és un treball de recuperació, preservació i divulgació de la memòria dels músics històrics vinculats al món de la sardana i les cobles-orquestres, incialment centrat en la zona de Torroella de Montgrí però després ampliat al conjunt de Catalunya, a través d'enregistraments i documentació manuscrita i fotogràfica. Fins ara s'han fet 39 entrevistes, tot un testimoni en primera persona de l'evolució d'un dels oficis més arrelats al territori empordanès, protagonista d’excepció de les festes populars i la música tradicional. Bona part dels protagonistes entrevistats han participat en tota mena de projectes musicals, han conreat estils molt diversos i han acumulat quilòmetres i quilòmetres de carretera per guanyar-se la vida amunt i avall.

Jordi Molina comentarà anècdotes i vivències al voltant d'aquestes entrevistes, sempre diverses i sempre interessants, que constitueixen un valuós patrimoni al voltant de l'ofici de músic. I com sempre, la conversa s'il·lustrarà amb música, dels EPs Tenora 66, publicats als anys seixanta per Mauné i els seus Dinàmics, a les sardanes de l'actriu i compositoria Pepita Llunell, passant per l'exuberant Orquestra Caravana - Xavier Cugat, els polifacètics Montgrins, els Latin Combo d'Agapit Torrent i Francesc Burrull, les exitoses havaneres de Josep Bastons i la fantàstica Rapsòdia per a piano i cobla de Manuel Oltra, que el 1953 va esdevenir la primera obra en què s'incorporava un instrument extern al món de la cobla.

Club Trébol
El Club Trébol va ser un local de Barcelona on, als anys quaranta, van conviure músics catalans de generacions d'abans i després de la Guerra Civil. Per això dona nom a un programa que repassa les trajectòries, la vida i l'obra de destacats músics dels segles XX i XXI. S'emet a Ràdio 4 els dissabtes de 18 a 19 h i els dilluns a la mitjanit, i també pot escoltar-se a la xarxa o descarregar-se com a podcast.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat