Actualitzat el 02/03/2019

Noves cançons medievals

Clàudia Colom, al Tradicionàrius a Ràdio 4

La cantant Clàudia Colom presentarà el proper 7 de març al CAT de Gràcia, en el marc del festival Tradicionàrius, les cançons que formaran part del seu primer disc com a solista, La flor del dimoni. Abans, aquest dissabte 2 de març, en parlarà al programa Tradicionàrius, l'hora folk de Ràdio 4.  
Clàudia Colom. Foto: Laura Soriano

La cantant de la Seu d'Urgell reuneix en la seva persona dos vessants, que de fet són complementaris. Pel que fa a l'acadèmic, és medievalista i actualment fa un doctorat. I en el musical, va començar tocant amb grups de mètal, gòtic i blues-rock... fins que va esdevenir cantant, lletrista i percussionista del grup Malva de Runa, formació que va publicar un disc molt interessant, Cor i destral (Picap, 2014), però que va acabar dissolent-se, després de passar per molts canvis de formació.

El nucli central d'aquest primer treball de Clàudia Colom és "un viatge iniciàtic a través de la davallada als inferns, amb molta simbologia cristiana, un intent d'enfrontar-se a l'interior un mateix per alliberar-se". En definitiva, aquest és un projecte global que es materialitza en cançons com "Els crisantems a la tomba" i "El clavell i la carreta", posant l'accent en les lletres de creació, la cultura i la història medieval, el tractament de la imatge en col·laboració amb la fotògrafa Monica Quintana i la influència de referents clars com L'Ham de Foc i Els Trobadors. I tot això, amb ambientacions mediterrànies (gralla i tarota, arpa...), però incorporant alhora sonoritats més industrials o properes al pop-folk.

El proper 7 de març al CAT l'acompanyaran set músics: Anna Godoy (arpa clàssica de pedals, harmonies vocals), Àlex Guitart (baglama, kopuz, tombak), Ofer Ronen (ud, guitarra espanyola), Miquel Pérez (bendir), Jofre Gibert (violoncel), Albert Solé (gralla, tarota) i Christos Barbas (nei).  

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat