Actualitzat el 04/03/2019

Mara Aranda i Sefarad viatgen al cor de Turquia

La cantant presenta a Benifaió el segon disc de la seva col·lecció dedicada al llegat sefardita

L'Ajuntament de Benifaió i la Conselleria de Cultura celebraran el Dia de la Dona amb la presentació al Centre Cultural Enric Valor del nou disc de la cantant Mara Aranda (9 de març, 19.30 h), que aprofundeix en el llegat musical de les comunitats sefardites, en aquest cas les que es van establir a Turquia.
Mara Aranda. Foto: Arxiu de l'artista

L'any 2016 Mara Aranda va publicar Sefarad en el corazón de Marruecos (autoeditat, 2017), el primer volum d'una col·lecció que s'amplia ara amb Sefarad en el corazón de Turquia i que té previst dedicar treballs també a l'empremta musical de les comunitats sefardites a Grècia, a Bulgària i als territoris de l'antiga Iugoslàvia.

Sefarad en el corazón de Turquia el formen dotze peces, amb un èmfasi especial en els romanços on es canta èpicament la vida de personatges, històrics i llegendaris, vinculats a la península Ibèrica, inclosa la Corona d'Aragó, i que s'han escampat a través d'aquests repertoris arreu del Mediterrani i també d'Amèrica. Com l'anterior, aquest projecte està dirigit per Jota Martínez, mentre que el llibret conté entre altres amb text introductori de la directora del Centre d'Investigacions Sefardites-Otomanes d'Istanbul, Karen Sharon

Anteriorment, la cantant d'Algemesí ja havia treballat el repertori sefardita, sigui de manera específica o bé confrontant-lo amb un context mediterrani més ampli, als treballs Música i cants sefardites d'Orient i Occident (2009), Sephardic Legacy (2013) i La música encerrada (2014), al costat de la Capella de Ministrers que dirigeix Carles Magraner.

A la presentació del concert a Benifaió, Mara Aranda estarà acompanyada de Jota Martínez (instruments de corda polsada de tradició medieval), Àlex Guitart (saz, baglama, gümbus), Fernando Depiaggi (nei i percussions), Azam Kirko (qanun i cordes polsades d'Anatòlia), a més de l'actriu Maite Gil, que interpretarà el paper de Blanquina March, familiar del poeta Ausiàs March i mare de l'humanista Lluís Vives, que establirà un fil argumental i dramàtic entre les diverses peces del repertori. I a més, hi haurà un 'preludi gastronòmic' per a tots els assistents...

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat