Actualitzat el 12/03/2019

Porta d'entrada, porta de sortida

El grup Duna prepara el seu primer disc

De la mateixa manera que les dunes del litoral, amb les seves formes canviants, han rebut i acomiadat els navegants al llarg dels segles, el grup Duna concep la seva música com un repertori obert a totes les latituds i les èpoques. Aviat gravaran els seu primer disc i impulsaran una campanya a Verkami per finançar-lo. 
Duna. Foto: Arxiu del grup

La cantant Elma Sambeat i el multiinstrumentista Eduard Navarro encapçalen el nou projecte Duna, amb un repertori format per peces originals, melodies tradicionals d'arreu de la Mediterrània i elements medievals. La formació es completa amb Edu Navarro (fill d'Eduard i violinista), Jaume Pallardó (llaüt i baglama) i Eva Domingo (percussions). De fet, un precedent d'aquest projecte va ser el trio centrat en la música antiga Ars Horo, que Navarro i Elma compartien amb Abel Garcia.

Tant Elma Sambeat com Eduard Navarro són músics tot terreny de l'escena valenciana. La cantant ha treballat especialment amb músiques populars sud-americanes, mentre que a Eduard se l'ha pogut sentir tocant tota mena d'instruments en infinitat de projectes, molts dels quals vinculats al folk. Dos dels més recents són el nou i esperat disc de Miquel Gil, Geometries, o Arrels, un projecte de la Capella de Ministrers de Carles Magraner que connecta la música tradicional valenciana amb formes musicals del barroc. 

La proposta de Duna es mou entre els criteris historicistes i el folk, sense posar-se límits i amb total llibertat. "La veritat és que no ens agrada posar marques o límits –explica Eduard Navarro–, al grup podem tenir elements medievals o renaixentistes, però ho versionem tot a la nostra manera, sovint des del punt de vista del folk, per exemple posant-hi el violí en lloc de la fídula medieval, o introduint-hi alguna harmonia més evolucionada. En definitiva, és la nostra visió d'aquest tipus de repertori que podríem enquadrar en el que es coneix com a músiques del món; podem fer cançons en serbocroat, grec, valencià, castellà, portuguès, occità..." De moment, com a avançament del disc el grup ha presentat la cançó tarantel·la "Ah, vita bella". I també han gravat un video:


 

Navega per les etiquetes

DunaEduard Navarro

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat