Actualitzat el 09/03/2019

Les mil cares de Pete Seeger

El món de folksinger nord-americà, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Fins el 12 d'abril el vestíbul del CAT de Gràcia acull l'exposició Pete Seeger: el poder de la cançó. Coincidint amb la mostra, l'estudiós i col·leccionista Ramon Nadal passarà dissabte 9 de març pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar aspectes poc coneguts del popular folksinger.
Pete Seeger cantant en una reunió el 1944 a Washington. Foto: Biblioteca del Congrés dels EUA 

L'exposició que pot visitar-se al CAT ha estat produïda per l'associació Amics de Pete Seeger, que Ramon Nadal, juntament amb el grup Tren Seeger, ha creat per donar a conèixer el llegat i, sobretot, la vigència de l'obra del músic nord-americà. Precisament de la mà dels festivals Tradicionàrius i BarnaSants, Treen Seeger encapçalarà un homenatge col·lectiu al músic de Nova York, que es farà el proper el 16 de març a L'Auditori de Barcelona, amb la participació de Quico Pi de la Serra, Gemma Humet, Grup Coses, Pep Gimeno 'Botifarra' i Joana Gomila.

Abans, però, Pete Seeger, la seva vida i la seva música, protagonitzaran un programa especial de Tradicionàrius a Ràdio 4, amb la participació del mateix Ramon Nadal, on s'analitzaran facetes i matisos de la seva figura que sovint queden amagades rere la imatge, més aviat estereotipada i unívoca, de la celebritat del folk: la seva visió del feminisme, la família i les relacions entre l'home i la dona; la relació amb el públic infantil, al qual va veure's abocat per vocació però també per necessitat quan amb els Weavers van entrar a les llistes negres i se'ls va prohibir actuar per als adults; la divulgació del repertori per a banjo i de cantants més joves i amb idees pròpies com Tom Paxton, Bob Dylan, Malvina Reynolds...; les seves visites a Catalunya, de l'accidentat primer viatge a la celebració dels trenta anys de la cançó "Al vent", del seu gran amic Raimon, al Palau Sant Jordi, i, finalment, la vigència del seu llegat, especialment en temes com la lluita mediambiental o la igualtat entre les persones, a través de cançons que serveixen per afrontar bona part dels problemes actuals.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

Navega per les etiquetes

Ràdio 4TradicionàriusPete Seeger

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat