Actualitzat el 01/04/2019

Folk amb flow: Flowk!

El trio de Marc del Pino, Ciscu Cardona i Xavi Castanys prepara el primer disc

Flowk és un nou trio format per Marc del Pino (acordió diatònic), Ciscu Cardona (guitarra) i Xavi Castanys (mandolina). L'1 de març van participar al Ball de Carnaval del Tradicionàrius. Aquí us presentem un vídeo que resumeix aquell concert del grup, que ja prepara el seu primer disc. 


Marc del Pino (a qui hem escoltat tocant, entre altres, amb el grup Tazzuff) i Ciscu Cardona (Riu, NewCat) feia un parell d'anys que anaven fent concerts a duo, amb la inquitud d'oferir un repertori de danses amb una sonoritat tranquil·leta. Quan fa cosa de mig any van conèixer el mandolinista Xavi Castanys, van pensar que era el músic ideal per fer un pas més, convertir el duet en trio i poder jugar encara més amb tres instruments que poden fer melodia i harmonia, i també jugar entre ells introduint improvisacions i variacions, aportant colors diferents depenent del moment i de cada concert.

El resultat d'aquest procés és Flowk, un trio amb un nom que combina un estil ben definit (el folk) amb una qualitat musical (el flow o fluïdesa) per oferir un so canviant i un repertori de gèneres ballables de composició pròpia. En un parell de mesos començaran a gravar el seu primer disc, de cara a publicar-lo a final d'any.  

Després de presentar-se al CAT de Gràcia i al Rubrifolkum de Sant Boi de Llobregat, Flowk actuaran properament al Daró Folk de la Bisbal d'Empordà (14 de juny), al RodaFolk de Roda de Ter (22 de juny), al festival Pir de la Jacetània (7 de juliol) i, al Refugi de Gòsol (10 d'agost) ja de cara a la tardor, participaran a la trobada catalanoirlandesa Creative Connections de Sitges (del 24 al 27 d'octubre).

Precisament, una formació d'acordió, mandolina i guitarra acústica pot remetre a l'imaginari del folk irlandès o de l'àmbit atlàntic –per entendre'ns, la música que ens imaginem sonant en una taverna mentre fora plou i bufa el vent–. "És cert que en Ciscu i en Xavi tenen aquesta inquietud i relació amb les músiques irlandeses, o celtes... i que tenim un format en petits locals funciona molt bé, però jo també tinc un bagatge més d'acordió francès, més d'envelat amb llumetes de colors... A Flowk hi ha una barreja d'aquests móns", comenta Marc del Pino, "el que ens interessa és fer música folk que flueixi, que en un context molt distès faci ballar i alhora t'atrapi musicalment".

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat