Actualitzat el 16/03/2019

Amb veu pròpia

Heura Gaya, al programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

El 8 de març passat Heura Gaya va presentar el seu disc Gaya (Segell Microscopi, 2019) al festival Tradicionàrius. I aquest dissabte 16 de març passarà pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar les interioritats d'un disc cuinat a foc lent amb el qual l'artista de Juneda mostra una veu pròpia. 
Heura Gaya. Foto: Anna Sarlé

Heura Gaya té una vida musical molt diversa. Formada tant en la interpretació de gralla com en el cant clàssic, la podem escoltar cantant amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials, amb el grup de polifonia Tornaveus i amb el grup La Típica que tancarà el Tradicionàrius amb les músiques de la festa major de Vilfranca.

Ara ha publicat el seu primer projecte personal, Gaya, que segons explica ella mateixa "té un plus especial, perquè hi he anat a buscar la meva pròpia veu i un llenguatge propi". Gaya ha estat cuinant aquest projecte –amb el qual va arribar a la final del Concurs Sons en la passada Fira Mediterrània– a foc lent, al llarg de cinc o sis anys, però a l'hora de posar fil a l'agulla ha comptat amb alguns elements de luxe, començant per la feina d'Eduard Iniesta als arranjaments i la producció, la gravació als Estudis Aurha, les mescles sàvies de David Casamitjana... Pel que fa al repertori, Heura Gaya ha combinat ingredients molt diversos, des de lieds de Franz Schubert i Eduard Toldrà fins a cançons pròpies que es mouen entre el pop i el folk, una cançó de bressol sobre un poema de Maria Mercè Marçal, una cançó de pandero que homenatja les dones, etc. I una curiositat: 'Heura' és un nom que remet a la natura i 'Gaya' és la deessa de la terra. De manera que el nom li ha anat la mar de bé per titular un disc que és, entre altres coses, una declaració d'amor a la terra.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

Navega per les etiquetes

Ràdio 4TradicionàriusHeura Gaya

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat