Actualitzat el 30/03/2019

Folk de luxe

Miquel Gil, a 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Després de presentar en directe el lloat disc Geometries (Temps Record, 2019) el passat 22 de març al CAT de Gràcia, Miquel Gil passarà aquest dissabte 30 de març pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar el seu nou repertori i, de passada, fer una mica de repàs a la seva extensa trajectòria. 
Miquel Gil. Foto: Juan Miguel Morales

Miquel Gil
té una veu característica. I una obra característica, també. Després de participar en els primers anys de trajectòria de tot un referent del folk als Països Catalans, Al Tall, i de mirar d'obrir nous camins sonors amb Terminal Sur, va engegar un projecte on, sota el seu nom, s'ha construït un so únic i divers, rupturista i arrelat. "És cert que l'invent du el meu nom i d'alguna manera me'n responsabilitzo, però en realitat som un equip els qui ho fem possible", explica del músic de Catarroja, que aprofitarà el seu pas pel programa per comentar com ha canviat la seva professió amb els anys i com, després d'un període 'd'oxigenació' en què ha fet feines musicals diverses, de l'òpera contemporània a la televisió i del proselitisme de la música tradicional, ha trobat finalment el moment per publicar un nou àlbum, acurat i definit.  
 
Geometries és una obra artísticament ambiciosa. "Si t'agrada la música i no tens aspiracions d'arribar a un púlic superampli i massiu, però en canvi tens la sort de tenir un públic fidel, et pots permetre el luxe der fer artísticament el que vols", considera. La producció de Borja Penalba i Miquel Gironès, així com el fet d'haver gravat conjuntament tot el grup a l'estudi, són altres elements que expliquen el caliu especial que ha agafat l'àlbum. Combinant-se amb les reflexions de Miquel Gil, aniran sonant al programa algunes de les seves noves cançons, "Llei horària", "Hotel París". "La que diu", "Mort petita"...

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web  Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat