Actualitzat el 15/04/2019

Classes de repàs amb Jaume Arnella i Rafel Sala

El 10 de maig al CAT de Gràcia

El Tradicionàrius 2019 ja és història. Però això no vol dir que la música deixi de sonar al CAT de Gràcia. El proper 10 de maig, per exemple, el duo format per Jaume Arnella i Rafel Sala hi farà un repàs antològic de la seva producció conjunta entre els anys 1976 i 2019. 
Jaume Arnella i Rafel Sala. Foto: Arxiu del CAT

Jaume Arnella i Rafel Sala van començar a actuar com a duo l'estiu del 1976, en el marc de la Marxa per la Llibetat, i des d'aleshores han impulsat un munt de projectes i treballs discogràfics. Per començar, van establir-se al poble de Cornudella del Montsant, al Priorat, fent una feina de treball de camp, i també de creació, que va plasmar-se a l'àlbum Potser ja és ara l'hora (Edigsa, 1976), gravat amb els músics de la Companyia Elèctrica Dharma. Aquell mateix any, amb Joan Crosas, van editar un altre disc especialment remarcable, el monogràfic Cançons de vi i de taverna (Edigsa, 1976).

Després van fundar l'Orquestrina Galana, grup amb el qual van plantejar una renovació del ball popular, més vinculat als gèneres tradicionals. Amb el final de la Galana, cadascú va seguir el seu camí (Arnella és entre altres coses un gran romancer; Sala, violoncel·lista de l'Orquestra del Liceu), però tots dos s'han anat retrobant en uns quants treballs monogràfics que són tota una referència del folk català: Eròtica monàstica (1995), recreació dels amorosos poemes medievals del Carmina Riuipullensia; l'extraordinari Les cançons de Beget (2001), on interpreten amb aire cambrístic més cançons populars recollides, en aquest cas del Ripollès, al costat de Ferran Martínez i Toni OróBalades i testament (2007), on adapten els versos descreguts del francès François Villon; Llibre de la saviesa (2011), poemes postrers i escèptics de Vicent Andrés Estelles, i Les sabates d'en Jaume (2014), sobre lletres de Josep Gual, soldat de la lleva del biberó a la Batalla de l'Ebre.De tots aquests projectes, la parella en farà una antologia a l'escenari del CAT, el proper divendres 10 de maig a partir de les 22 h.

Navega per les etiquetes

Jaume ArnellaRafel SalaTradicionàrius

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat