Actualitzat el 17/04/2019

Primavera folk a la Beneficència

El cicle Etnomusic del Museu Valencià d'Etnologia, del 9 de maig al 20 de juny

El Museu Valencià d'Etnologia ha presentat la programació del seu festival Etnomusic. Del 9 de maig al 20 de juny hi passaran Uxia, Aljub, Botifarra amb Ahmed Touzani, Marcelo Mercadante, Hamsa Hamsa i La Banda Morisca. També hi haurà un homenatge a les grans dames de la cançó àrab. 
Dos símbols d'Egipte: Um Kulzum i l'Esfinx de Giza 

El projecte Etnomusic, amb la direcció artística del periodista Paco Valiente, combina les presentacions de propostes de música tradicional valenciana actual amb exponents de música popular d'arreu del món. Els set concerts d'aquesta edició tindran lloc els dijous a les 20.15 h a la seu del museu, a l'antiga Casa de la Beneficència (l'entrada és gratuïta, però cal reservar-la aquí a partir del dimarts previ a cada concert).

Pel que fa als grups valencians, hi actuaran Aljub (que el 16 de maig presentarà el seu espectacle antològic 16 anys en 16 cançons) i Pep Gimeno Botifarra amb Ahmed Touzani (que el 23 de maig presentaran el seu espectacle conjunt, on mostren els substrats comuns de les músiques valenciana i magribina). En l'àmbit de les tradicions ibèriques, es podran sentir la cantant gallega Uxia (que el 9 de maig obrirà el cicle amb el seu repertori, arrelat a parts iguals en la música tradicional gallega i en els diversos gèneres lusòfons i atlàntics), Hamsa Hamsa (grup establert a Barcelona que el 6 de juny presentarà la seva fusió de tonades sefardites, jazz, flamenc...) i els andalusos La Banda Morisca (20 de juny, actualitzant el llegat andalusí amb elements populars i actuals d'Andalusia i el Magrib).

Finalment, hi haurà dues produccions que miraran a dos grans gèneres: el sextet del bandoneonista Marcelo Mercadante presentarà un concert de tango rabiosament contemporani (30 de maig), mentre que la cantant siriana Linda al-Ahmad encapçalarà, sota la direcció musical de Hames Bitar, un homenatge a tres de les més grans intèrprets de la cançó àrab contemporània: la siriana Asmahan, l'egípcia Um Kulzum, la libanesa Fairuz.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat