Actualitzat el 25/04/2019

La màgia del ball folk

Debat, pel·lícula i festa final al CAT aquest divendres 26 d'abril

Aquest divendres 26 d'abril el Centre Artesà Tradicionàrius i l'Associació de Danses a la Plaça del Rei organitzen una trobada al CAT de Gràcia per reflexionar i gaudir de l'esperit participatiu, socialitzador i col·lectiu del ball folk. S'hi projectarà el film Le Grand Bal, i hi haurà taula rodona i ballada final.
Escena del film 'Le Grand Bal'

Per tal de fer visible l'interès actual pel ball folk i els elements que el fan únic, però també les iniciatives històriques que s'hi han impulsat al voltant per part de col·lectius com Anella, Sac de Danses i el Centre de Recursos i Documentació de Folklore Vila de Gràcia (CRDF), entre molts altres, s'ha programat una tarda i nit d'activitats vinculades a aquesta escena que té grans músics i un públic de balladors especialment fidel. 

L'activitat començarà a les 19.30 h amb la taula rodona "El ball folk a casa nostra. Testimonis i experiències", moderada pel músic i periodista Jordi Roura, amb la participació de Ramon Cardona (músic i mestre de danses), Raquel Terraza (ball de bot), Anna Agudo (Qramla) i Ferran Vila (Berguedà Folk). 

Havent sopat, a les 21.30 h, es projectarà la pel·lícula Le Grand Bal (Laetitia Carton, 2018). Projectada al festival de cinema de Canes, retrata l'ambient que es produeix cada juliol a Le Grand Bal, una multitudinària trobada a Gennetines, al camp francès, en què els assistents no paren de ballar –amb tallers de dia i concerts a la nit– durant set dies i vuit nits. 

Finalment, a partir de les 23 h, hi haurà ball folk amb alguns dels noms de referència d'aquest món a Catalunya (uns quants dels quals, per cert, apareixen al film): Sants&Fot, Ballaveu i Francesc Tomàs 'Panxito', Pau Benítez i Joan Codina. Totes les activitats són d'entrada lliure.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat