Actualitzat el 27/04/2019

Cançó d'autora mediterrània

Rusó Sala, a Tradicionàrius a Ràdio 4

L'empordanesa Rusó Sala, 'cançó d'autora mediterrània', passarà aquest dissabte 27 d'abril pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per presentar el seu nou àlbum, Desirem (Segell Microscopi, 2019), gravat al costat del percussionista Aleix Tobias i la multinstrumentista Míriam Encinas.
Míriam Encinas, Aleix Tobias i Rusó Sala Foto: Dani Álvarez

Rusó Sala
comentarà bona part de les cançons del nou disc, i també com s'ha anat configurant la seva relació amb la música d'arrel a partir de l'aprenentatge amb figures com Rosa Zaragoza i de l'experiència de cantar amb l'orquestra de percussions ibèriques Coetus, i tot el repertori popular d'arreu de la Península Ibèrica.

Tot i estudiar jazz reglat al Taller de Músics, el gust pel repertori renaixentista i sefardita, i sobretot la coneixença de Zaragoza (amb qui va fer una gira a duo per Alemanya) i les llargues estones a casa estudiant les cançons de figures com Silvio Rodríguez, és el que ha anat determinant l'imaginari sonor de la cantant, molt arrelat al Mediterrani.

En començar a pensar com gravar les cançons d'aquest disc, Rusó Sala va pensar de seguida en el batec de les percussions d'Aleix Tobias, i poc després van pensar en incorporar una amiga comuna, Míriam Encinas, per enriquir a nivell de timbres i melodies un material que integra músiques diverses i lletres pròpies, a més d'adaptacions d'un text d'una trobairitz occitana i un altre de Ramon LlullUna finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat