Actualitzat el 03/05/2019

Primavera de flamenc jazz a El Dorado

La societat flamenca barcelonina programa concerts i debats sobre la relació entre els dos gèneres

És flamenc jazzístic? És jazz aflamencat? No se sap ben bé què és, però sona la mar de bé. La societat flamenca barcelonina El Dorado ha programat per a aquests mesos de maig i juny una sèrie d'actuacions i debats sobre la rica i fecunda relació entre aquests dos gèneres d'arrels fondes i projecció universal. 
El guitarrista Ramón Montoya, considerat un dels pioners del flamenc jazz per la seva col·laboració amb el saxofonista Fernando Vilches

El cicle Flamenco-Jazz: ¿Rama o injerto? va obrir-se aquest 2 de maig amb la trobada entre dos hereus de grans nissagues musicals andaluses: el pianista Dorantes i el percussionista Javi Ruibal. Les properes setmanes la programació continuarà amb la performance del DJ i periodista José Manuel Gómez 'Gufi', que protagonitzarà la sessió Jazz Flamenco, pioneros y desarrollo de un estilo sin dogmas (9 de maig), i el baixista Carles Benavent, primera espasa en matèria de fusió des del seu feliç encontre amb Paco de Lucía, que s'hi presentarà acompanyat de Roger Mas (teclats), Aleix Tobias (percussió) i el ball elèctric de Tomasito (23 de maig).

Ja al mes següent serà el torn del guitarrista Bolita amb el contrabaix de Pablo Martín Caminero i les percussions de Paquito González (6 de juny); col·loqui entre el músic Guillermo McGill i el periodista Pere Pons sobre Flamenco-Jazz, a pie de obra (19 de maig), la cantaora cordovesa Mariola Membrives amb Guitar Band (20 de juny) i, finalment, el guitarrista –també cordovès– José Antonio Rodríguez (27 de juny).

Totes les activitats tenen lloc a la sala Sandaru i comencen a les 20 h.

Navega per les etiquetes

Jazzflamenc

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat